15-jarige Chinese Ren Qian is de beste vanop de tienmeterplank

  De 15-jarige Chinese Ren Qian heeft het goud veroverd bij het schoonspringen van de tienmeterplank. Hiermee wordt ze de op twee na jongste olympische kampioene in het schoonspringen.

  Op de Olympische Spelen in Rio was China tot dusver goed voor 7 medailles in het schoonspringen, waarvan 5 keer goud. Na de finale van de tienmeterplank bij de vrouwen komt daar nog een gouden en zilveren exemplaar bij.

   

  De amper 15-jarige Ren Qian verzamelde in totaal 439,25 punten en was daarmee duidelijk beter dan haar concurrenten. Haar landgenote Si Yajie, ook maar 17 jaar oud, schonk China het zilver. De Canadese Meaghan Benfeito moest tevreden zijn met brons.

   

  Door deze prestatie wordt Ren Qian de op twee na jongste olympische kampioene in de geschiedenis van het schroonspringen. De enige jongere olympische kampioenes zijn de Amerikaanse Marjorie Gestrink (driemeterplank in 1936) en de Chinese Fu Minxia (tienmeterplank in 1992). Zij waren toen allebei 13 jaar.