• home
 • video
 • pas verschenen

  Dumoulin: "Ik ben heel blij met de 2e plek in deze Giro"

  Froome kwam Dumoulin na afloop nog feliciteren.

  De Giro ligt in een definitieve plooi. Chris Froome wint (zonder onheil) zijn 3e grote ronde op een rij, Dumoulin eindigt 2e. "Dit is met voorsprong de zwaarste ronde die ik ooit heb gereden", reageerde de Nederlander na de laatste tocht door de bergen.

  Dumoulin: "Heb alles goed gedaan de voorbije 3 weken"

  Tom Dumoulin probeerde in de laatste bergrit koste wat kost zijn 40 seconden achterstand goed te maken op Froome. "Ik heb alles gegeven, maar Froome was te sterk", gaf Dumoulin toe.

  Na zijn eindzege vorig jaar kan Dumoulin toch vrede nemen met de dichtste ereplaats in deze editie. "Dit is met voorsprong de zwaarste ronde die ik ooit heb gereden. Ik ben heel blij met mijn 2e plek in deze Giro."

  "Ik heb alles goed gedaan de voorbije 3 weken. De ploeg heeft echt supergoed werk geleverd. We hebben gewoon 3 weken lang heel knap gereden."

  Froome: "3 rondes op een rij winnen is grootste genot"

  Chris Froome liet zich dus niet meer van zijn roze wolk duwen. "Dumoulin schudde enkele stevige aanvallen uit zijn benen. Maar gelukkig waren mijn benen goed genoeg om zijn aanvallen elke keer te beantwoorden", zegt de Brit.

  "Ik heb het gevoel dat iedereen op zijn limiet zit na 20 zware koersdagen. Niemand had nog dat extraatje om een gat te slaan in deze etappe."

  Froome keerde ook nog eens terug op zijn kunstje van gisteren. “Toen ik aanviel, had ik niet durven te denken dat ik hier nu met de roze trui zou zitten. Ik hoopte gewoon dat ik voorop zou blijven en de rit winnen. Die roze trui was een ongelooflijke verrassing."

  Na de Tour en de Vuelta wint Froome met de Giro morgen zijn 3e grote ronde op een rij. "Er is geen grotere uitdaging voor een ronderenner dan de 3 grote rondes op een rij te winnen. Dat is het grootste genot. Ik zal morgen van elk moment genieten."