• home
 • video
 • pas verschenen

  Vreven moet Brys doen vergeten op het Kiel: "Volks en vurig naar 1A"

  Vreven eindigde vorig seizoen 14e met NAC Breda in de Eredivisie.

  Stijn Vreven is de nieuwe coach van Beerschot Wilrijk. De Antwerpse 1B-club stelde de 44-jarige oud-verdediger vandaag voor. Vreven, die na het seizoen wegging bij de Nederlandse 1e-klasser NAC Breda, tekende voor 2 seizoenen. Will Still, Patrick Nys en Hernan Losada treden toe tot zijn technische staf.

  Beerschot Wilrijk moest op zoek naar een nieuwe trainer, nadat Marc Brys in zee gegaan was met STVV. Met Vreven heeft het die snel gevonden. De 44-jarige Limburger was het voorbije anderhalve seizoen aan de slag bij NAC. Hij loodste vorig seizoen de club naar de Nederlandse eerste klasse en verzekerde dit seizoen het behoud. Omdat de visies uiteenlagen, kondigde hij in april zijn afscheid aan en zette zich in de markt.

  "Volkse en vurige karakter past perfect bij mij"

  En die haalt hem weer naar België. Beerschot Wilrijk, dat dit seizoen net de promotie naar 1A miste in de barragematchen tegen Cercle, legt de oud-speler van KV Mechelen, AA Gent, Utrecht, Vitesse en STVV voor 2 jaar vast. 

  "Ik ben superblij en tegelijkertijd ook trots dat ik coach van Beerschot Wilrijk word", reageerde de 2-voudige international op de website. "Voor mij was dit echt een makkelijke keuze. Ik ben ervan overtuigd dat heel wat coaches hier dolgraag trainer zouden willen worden."

  "Dat de club net mij gekozen heeft, streelt mijn ego. We waren er dan ook snel uit. Ook al omdat ik rap een goed gevoel had bij "Beerschot", dat ik toch als een van de roemrijkste clubs in België beschouw."

  "De geschiedenis van de club spreekt voor zich, het vurige van de supporters is ook gekend. Dat volkse karakter past perfect bij mij. Net als dat vurige natuurlijk..."

  "Ambitie is promotie naar 1A"

  Als trainer werkte Vreven voor Neerpelt, Dessel, Lommel United, Waasland-Beveren en NAC. Van de Nederlandse eerste klasse naar het tweede niveau in België ziet hij niet als een stap terug. "Helemaal niet. Ik zie heel veel raakpunten tussen beide clubs."

  "Dat fanatieke: het er vol voor willen gaan, het enthousiasme, hoe het voetbal in de stad leeft. Dat Beerschot Wilrijk superambities is, vind ik ronduit schitterend. De ambitie werd me de voorbije weken en dagen al heel duidelijk gemaakt: promotie naar 1A. Daar sluit ik me graag bij aan. Ik heb hier voor 2 seizoenen getekend en wil daarin die doelstelling bereiken. Maar uiteraard liefst al volgend seizoen..."

  Will Still en Patrick Nys komen over van Lierse

  Vreven moet het niet alleen doen. De technische staf van Beerschot Wilrijk werd flink uitgebouwd. Will Still (ex-assistent en -hoofdcoach van Lierse) en Patrick Nys (doelmannentrainer bij Lierse) stappen over van het Lisp naar het Kiel.

  Still wordt de nieuwe T2 van zal ook de matchanalyses verzorgen, Nys volgt Bram Verbist op als trainer van de keepers. Nys was van 1987 tot 1991 zelf doelman van Beerschot.

  De 1B-club gaat evenwel ook met linietrainers werken. Frank Dauwen wordt als assistent verantwoordelijk voor het verdedigende compartiment, Hernan Losada krijgt dezelfde bevoegdheid voor het aanvallende. Losada combineert die job met zijn taak als beloftecoach.

  Vreven neemt ook conditietrainer Werner Martens op in zijn staf: hij werkte al met hem samen bij Lommel en Waasland-Beveren. En Karim Bachar, coach van Futsalclub FT Antwerpen, wordt "skill coach".

  Tweet van Beerschot Wilrijk: