Ga naar de inhoud

Bijltjesdag in de Giro: Aru, Vervaeke, Kirijenka en O'Connor geven er de brui aan

 vr 25 mei 2018 13:49
Aru houdt het voor bekeken.
De Ronde van Italië eist zijn tol. Vandaag noteren we de opgaves van Fabio Aru, Louis Vervaeke en Vasil Kirijenka. Ben O'Connor moest de strijd staken na een valpartij.

Fabio Aru is tijdens de negentiende etappe van zijn fiets gestapt. De Italiaanse kopman van UAE Team Emirates moest al in de eerste beklimming lossen en koos vervolgens voor een zetel in een volgauto.

Aru eindigde een keer tweede (2015) en derde (2014) in de Giro. In deze ronde kon hij niet overtuigen. Hij stond 27e in het klassement op ruim 45 minuten van leider Simon Yates.

Na Fabio Aru verlieten ook Louis Vervaeke (Sunweb) en de Wit-Rus Vasil Kirijenka (Sky) de Giro. Onze landgenoot, ploegmaat van uittredend winnaar Tom Dumoulin, stond 68e in de algemene rangschikking en was al enkele dagen ziek. Kirijenka, ploegmaat van Chris Froome, stond 121e.

Onderweg moest ook Ben O'Connor (12e in stand) het strijdtoneel verlaten. De jonge Australiër van Dimension Data kwam ten val in een afdaling.

Tweet:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.