• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Meir: "Ze hebben alles gedaan om Lierse kapot te maken"

  Eric Van Meir werd in 1997 kampioen met Lierse.

  Hoewel het einde van Lierse niet als een verrassing kwam, kwam de klap toch hard aan bij clubicoon Eric Van Meir. "Dit is een harde noot om te kraken."

  "Het einde van Lierse was een beetje voorspelbaar, maar ik had niet verwacht dat ze nu al het faillissement zouden aanvragen", zegt Eric Van Meir.

  "Dit is een extra slag voor alle supporters en medewerkers van Lierse. Ineens is alles weg: het stamnummer, de club,... Dit is een harde noot om te kraken."

  Hoe is het zo ver kunnen komen? "Slecht beleid. In 10 jaar tijd is er 72 miljoen euro in de club gepompt. Bij de overname stonden we in 2e en nu nog altijd. Dan heb je slecht gewerkt."

  "De Egyptische eigenaar had ongetwijfeld goeie bedoelingen, maar hij wou ook om de haverklap de dingen veranderen. Er werden nieuwe spelers gehaald, in 10 jaar tijd passeerden er 14 trainers. Ze hebben alles gedaan om de club kapot te maken."

  "De nieuwe eigenaars hadden ook te weinig voeling met Lierse. We zijn in 1997 als laatste kleine club in België kampioen geworden, met veel Belgen. Het clublogo is "Passie en traditie". De passie was er alleen nog bij de supporters, de traditie was al lang weg."

  Van Meir wil samenwerking met Lyra: "Zie me als Uytterhoeven van Lier"

  Eric Van Meir gelooft nog altijd in een toekomst voor één grote club in Lier. "Samen met de overkoepelende supportersorganisatie Lierse voor Altijd pleit ik voor samenwerking met een ploeg uit de regio. Lyra, dat net gepromoveerd is uit 1e provinciale, is kandidaat nummer 1. Zij dragen nu de waarden uit die Lierse 20 jaar geleden had: Belgisch, jong bestuur, ambitieus,..."

  Van Meir zal zelf wel geen functie opnemen in de eventuele nieuwe club. "Zie me zoals Mark Uytterhoeven bij KV Mechelen. Dat is daar toch ook goed gelukt."