• home
 • video
 • pas verschenen

  Giro-stemmen over Weylandt: "Iemand naar wie je opkeek, liet het leven"

  WW108, Wouter Weylandt is nog niet vergeten in de Giro.

  7 jaar geleden overleed Wouter Weylandt op 26-jarige leeftijd na een val in de Ronde van Italië. De Giro stond vandaag uiteraard stil bij het verlies van de jonge Gentse renner. "Je vergeet nooit waar je die dag mee bezig was."

  "Je vergeet nooit waar je toen mee bezig was"

  Steven De Jongh was bij Quick-Step ploegmaat van Wouter Weylandt. De Nederlander is nu ploegleider bij Trek-Segafredo, de uitloper van het team waar Weylandt destijds voor koerste.

  "Je vergeet nooit waar je toen mee bezig was", zegt De Jongh over die noodlottige 9 mei 2011. "Ik was op de zwemles van een van mijn kinderen. Michael Boogerd belde me en vroeg of ik naar tv aan het kijken was. Toen ik de beelden zag, besefte ik dat het heel ernstig was."

  "Wouter was een goeie prof, zeer talentvol en met veel inzet. In sommige sprints was hij ook een killer. Vanochtend werd het overlijden van Weylandt nog aangehaald op de teammeeting. Je zag dat het nog iets met de groep deed."

  "Dat droevige nieuws blijft je altijd bij"

  Frederik Frison (Lotto-Fix ALL) rijdt in deze Giro niet met rugnummer 108, maar wel met 109. De Giro-organisatie deelt dat nummer sinds het overlijden van Weylandt niet meer uit.

  "Ik had net gedaan met trainen en was naar de Giro aan het kijken toen de val gebeurde. Dat droevige nieuws blijft je altijd bij."

  "Ik was toen een eerstejaarsbelofte. Je staat daar bij stil, maar je moet dan verder met je carrière. Ik had toen niet durven te dromen dat ik nu zelf in de Giro zou zitten."

  "Wouter was erg vriendelijk tegen iedereen"

  Gijs Van Hoecke (26) kwam Wouter Weylandt weleens tegen op training in het Gentse. "We trainden vaak op de piste of langs de Schelde. Toen we hem tegenkwamen, zwaaide hij zeker en draaide hij terug om nog even mee te rijden."

  "Ik heb Wouter door het grote leeftijdsverschil niet echt gekend, maar het is raar als iemand naar wie je opkijkt het leven laat. Wouter was een groot talent en was erg vriendelijk tegen iedereen."

  In 2011 sloeg het noodlot toe in de Ronde van Italië

  Boezemvriend Iljo Keisse: "Ik mis je elke dag"