• home
 • video
 • pas verschenen

  Bouhanni met rug tegen muur: "Als hij niet wint, mag hij Tour vergeten"

  Nacer Bouhanni weet wat hem te doen staat: winnen!

  Nacer Bouhanni, de Frans-Algerijnse sprinter van Cofidis, moet zich bewijzen in de Vierdaagse van Duinkerke. Anders mag hij een streep trekken door de Tour.

  Het gaat niet goed met Nacer Bouhanni. De sprinter ligt niet meer in de bovenste schuif bij zijn ploeg Cofidis sinds de komst van ploegdirecteur Cédric Vasseur. En dat de Fransman nog steeds wacht op zijn eerste overwinning van het seizoen, helpt niet.

  Vorige week raakten de gemoederen verhit na de Duitse sprintklassieker Eschborn-Frankfurt. Bouhanni ging in de clinch met ploegleider Roberto Damiano, waarbij hij volgens de Franse Sportkrant L'équipe "onaangenaam en afschuwelijk gedrag vertoonde".

  Ook in de eerste etappe van de Vierdaagse van Duinkerke kon Bouhanni (9e) geen potten breken in de sprint. "We verwachten dat hij opnieuw komt bovendrijven en een eerste zege pakt", voert sportief directeur Alain Deloeuil de druk op. "Als hij ons niet overtuigt, gaan we geen volledig team meer rond hem bouwen in Duinkerke."

  "Bouhanni is er zich wel van bewust dat hij nog niets heeft bewezen dit jaar. Ik hoop dat hij kan winnen, want anders zie ik niet hoe we op hem zouden kunnen rekenen in de Tour. Deze week wordt heel belangrijk voor hem."

  Tweet: