• home
 • video
 • pas verschenen

  Boudeweel: "Zou onthoofding zijn van het vrouwenvoetbal in België"

  "Misschien heeft Anderlecht het afgelopen seizoen wel te veel geïnvesteerd."

  Anderlecht stapt dan toch niet uit het vrouwenvoetbal. Die wending voorspelde Tom Boudeweel vanochtend al, nadat de speelsters het nieuws naar buiten gebracht hadden dat de kampioen zou stoppen. "Marc Coucke wil altijd populair zijn. Deze beslissing past daar niet bij", vond de Sporza-voetbaljournalist.

  "Als een instituut als Anderlecht wegvalt, is dat een klap"

  De speelsters van Anderlecht kregen gisteren het nieuws te horen dat de stekker uit hun ploeg getrokken zou worden. Op 1 mei mocht de ploeg nochtans de landstitel vieren. "Dit is een heel bizar verhaal", vindt Boudeweel. "Het is een donderslag bij heldere hemel."

  "Ik denk dat veel speelsters, veel mensen van de staf en wij ook niet echt weten wat er aan de hand is. Het zou een beslissing zijn uit financiële overwegingen. Het is alleszins een moeilijk verhaal voor het Belgische vrouwenvoetbal."

  "Een vrouwenploeg is sowieso verlieslatend. Daardoor zijn er in ons land ook zo weinig eersteklassers met ook een vrouwenploeg. Dat is nochtans het ideale scenario. In Nederland werkt het zo, maar daar leeft het vrouwenvoetbal ook veel meer dan hier. Nochtans waren we hier aan een inhaalbeweging bezig. Kijk maar naar het voorbije EK. Iedereen stond achter de Red Flames en dan opeens dit."

  "Het probleem is dat er maar 5 of 6 topploegen zijn in onze hoogste reeks. Als een instituut als Anderlecht, dat ook bij de vrouwen toch al 30 jaar bestaat, wegvalt, is dat een klap voor het vrouwenvoetbal. Een onthoofding."

  "Misschien heeft Anderlecht dit jaar te veel geïnvesteerd?"

  "Het was twintig jaar geleden dat Anderlecht nog eens kampioen was geworden en ze wilden echt hun best doen om dat dit jaar nog eens te doen. Misschien hebben ze daardoor net iets te stevig geïnvesteerd en is dit hun reactie? Dat is de vraag."

  "Ik verwacht eerlijk gezegd nog een tweet of een persbericht van Anderlecht waarin ze zeggen: "Oei, we zullen het nog eens bekijken"."

  "Want dit maakt toch iets los. Zeker met het nieuwe bewind. De voorzitter Marc Coucke wil toch altijd populair zijn en dan neemt hij deze beslissing. Dat past toch niet bij elkaar."

  Tom Boudeweel blijkt een uitstekende toekomstvoorspeller te zijn want kort na zijn analyse op de radio verstuurde zowel Anderlecht als Marc Coucke een tweet om het nieuws te nuanceren. En in de namiddag kwam het nieuws dat de ploeg gewoon voortdoet.