• home
 • video
 • pas verschenen

  Emma Meesseman pakt de dubbel met Jekaterinenburg

  Emma Meesseman heeft de Russische titel op zak.

  Jekaterinenburg heeft na het succes in de Euroleague ook in eigen land geoogst. De club van Emma Meesseman verlengde haar Russsische titel met een nieuwe zege tegen Koersk.

  Jekaterinenburg had zijn eerste twee wedstrijden tegen Koersk gewonnen en kon zich met een derde overwinning verzekeren van een nieuwe titel. Op het veld van Koersk verliep de match gelijk opgaand, maar in het 3e quarter plaatsten de bezoekers een 5-17-tussenspurt. Jekaterinenburg liet zijn prooi niet meer los, al kwam Koersk wel nog dicht: 91-94.

  Emma Meesseman, onlangs in de Final 4 van de Euroleague nog verkozen tot MVP, was goed voor 4 punten, 9 rebounds en 2 assists. Jekaterinenburg teerde vooral op het Amerikaanse topduo Brittney Griner-Maya Moore. De WNBA-sterren waren in de titelmatch samen goed voor 61 van de 94 punten.