• home
 • video
 • pas verschenen

  Schotte: "Na 7 weken geen overeenkomst, dan ga je beter uit elkaar"

  Frans Schotte had Vercauteren graag ook in 1A aan het roer gehouden.

  Cercle Brugge moet op zoek naar een nieuwe trainer om aan het stuur te staan in 1A, al had voorzitter Frans Schotte liever doorgegaan met Frank Vercauteren. "Het is een verlies."

  Frank Vercauteren loodste Cercle Brugge naar de promotie, maar hij springt niet mee naar 1A. De onderhandelingen over een contractverlenging verliepen stroef.

  "We waren gelukkig over het werk van Vercauteren, dus dan begin je te praten over de toekomst", vertelt voorzitter Frans Schotte. "Maar hoe langer die gesprekken duren, hoe meer risico dat je onderweg hobbels tegenkomt."

  "De competitie is zeven weken geleden afgelopen en nu is er nog altijd geen overeenkomst, waar beide partijen 100 procent tevreden over zijn. Dan is het beter om elk je eigen weg te gaan."

  "Bij Cercle was er niet echt een obstakel. Vercauteren is een van de beste trainers die België rijk is, dus zijn vertrek is zeker een verlies. We weten niet wat de motivaties van Frank zijn, dat moet je aan hem vragen."

  Schotte: "Monaco zal zeker uitkijken naar Belgische trainers"

  Schotte gaat nu samen met AS Monaco op zoek naar een trainer die Cercle strijdvaardig kan houden in de hoogste klasse. "Het project met AS Monaco blijft ook in 1A bestaan: ervaring in de ploeg, maar vooral jonge spelers beter leren voetballen."

  "Monaco zal de aanzet geven in de trainerszoektocht en zal zeker uitkijken naar Belgische trainers. We zoeken gewoon de beste mogelijke trainer."