• home
 • video
 • pas verschenen

  Schlemiel van de dag: Caicedo kraait te vroeg victorie en verspeelt ritzege aan Strakhov

  Caicedo juicht te vroeg en grijpt zo naast de ritzege.

  Jonathan Caicedo (Team Medellin) zal vannacht niet goed slapen. De Ecuadoraan waande zich zegezeker in de eerste rit van de Ronde van Asturië en gooide z'n armen al in de lucht, maar net voor de finish snelde Dmitri Strakhov (Lokosphinx) hem nog voorbij.

  De eerste rit in de Ronde van Asturië ging over 173 kilometer van Oviedo naar Pola de Lena. Onderweg zorgden 6 beklimmingen van derde categorie ervoor dat het peloton stevig uitgedund werd.

  Jonathan Caicedo hield wel stand en probeerde iedereen te verschalken in de spurt. Dat leek ook te gaan lukken, maar net voor de finish ging de Ecuadoraan te vroeg juichen en werd hij nog geremonteerd door Strakhov.

  De 22-jarige Rus boekte zo tot z'n eigen verrassing zijn zesde overwinning van het seizoen. Het Iberisch schiereiland ligt hem duidelijk, want hij won de voorbije weken ook al vijfmaal op Portugese bodem. De Colombiaan Sergio Andres Higuita sprintte achter Strakhov en Caicedo naar de derde plek.

  In het klassement leidt Strakhov met 4 seconden voorsprong op Caicedo en 6 op Higuita. Geen Belgen in de Ronde van Asturië; die zondag eindigt.

  Caicedo juicht te vroeg, Strakhov profiteert: