• home
 • video
 • pas verschenen

  Zweedse voetbalbond is duidelijk: "Geen Ibrahimovic op WK"

  Zlatan Ibrahimovic nam twee jaar geleden afscheid van de nationale ploeg.

  "De kans dat ik op het WK speel, is "skyhöga"", klonk het vorige week nog vol zelfvertrouwen bij Zlatan Ibrahimovic, maar de Zweedse voetbalbond doorprikt zijn droom. De aanvaller zal niet in de selectie voor Rusland 2018 zitten.

  Twee jaar geleden nam Zlatan Ibrahimovic op het EK afscheid van de Zweedse nationale ploeg. Maar met het WK in Rusland in aantocht begint het toch weer te kriebelen bij de aanvaller van LA Galaxy.

  "De kans dat ik speel op het WK, is "skyhöga"", tweette hij zelf. Vorige week deed hij er nog een schepje bovenop in de populaire tv-show Jimmy Kimmel Live op de Amerikaanse zender ABC. "Een WK zonder mij zou geen WK zijn."

  Maar de Zweedse voetbalbond maakt nu een einde aan de speculatie. "Zlatan heeft eerder geweigerd om nog voor het nationale team te spelen, hij is daar niet op teruggekomen", zei sportief directeur Lars Richt.

  Zo ziet het er toch naar uit dat de groepswedstrijd tegen de Rode Duivels op het EK in Frankrijk het laatste internationale kunststukje was van Ibrahimovic.

  Tweet: