• home
 • video
 • pas verschenen

  In de Youth League trekt Barcelona wel aan het langste eind

  De beker gaat naar FC Barcelona.

  In de Champions League werd FC Barcelona verrassend gewipt door AS Roma in de kwartfinales, maar in de jongerenversie kroonde de Spaanse club zich wel tot eindwinnaar. Barcelona klopte Chelsea met 3-0 in de finale.

  Barcelona rekende in de finale af met Chelsea. In Nyon werd het 3-0. Marques Mendez, een 17-jarige Venezolaanse spits, was de uitblinker met twee goals (33' en 52'). Abel Ruiz, een Spaans talent, legde de eindstand in de extra tijd vast.

  Barcelona is de opvolger van Red Bull Salzburg. De jongerenploeg van Barça won de Youth League ook in 2014.

  Anderlecht ging er in de groepsfase van de Youth League al uit. De Brusselaars beëindigden hun poule, met Bayern (14 ptn), PSG (10) en Celtic (6), als vierde en laatste met vier punten. In 2015 en 2016 behaalde paars-wit telkens de halve finales van de Youth League.

  Tweets over de overwinning van FC Barcelona