• home
 • video
 • pas verschenen

  Bril van je tegenstander proberen te breken? Dat is dan 15.000 dollar

  Embiid kwam voor het eerst in actie met zijn masker.

  Justise Winslow, speler van de Miami Heat in de NBA, moet een fikse boete betalen wegens onsportief gedrag. Hij ging met opzet op het masker van tegenstander Joel Embiid staan en probeerde de bril ook met zijn handen te breken.

  Joel Embiid is een opvallende verschijning op het parket in de NBA. De speler van de Philadelphia 76ers speelde donderdag zijn eerste match sinds hij eind maart zijn oogkas brak en droeg daarbij een speciaal gezichtsmasker. Dat was ook zijn tegenstander in de play-offs opgevallen en Justise Winslow probeerde Embiid te saboteren.

  Toen het masker van Embiid zijn gezicht viel in het tweede quarter kwam de bril die erin verwerkt zit los. Winslow ging met zijn voet opzettelijk op de bril staan en probeerde ook met zijn handen de bril in tweeën te breken. Zonder succes.

  "Ik heb ongeveer 50 zulke maskers, dus er zal meer nodig zijn om mij uit te schakelen", zei Embiid na het incident. Hij maakte uiteindelijk ook 23 punten en zorgde zo mee voor de zege voor Philadelphia (128-108).

  Dat staaltje onsportief gedrag komt Winslow nu wel duur te staan. Hij moet 15.000 euro ophoesten.

  Beelden van het incident:

  Cleveland in gevaar na nieuwe nederlaag

  Nog ind e Eastern Conference is Cleveland op de derde speeldag in de eerste ronde van de play-offs een tweede keer onderuit gegaan. De vicekampioen verloor met 92-90 op bezoek in Indiana. De ploeg van LeBron James kijkt hierdoor tegen een 2-1 achterstand aan. Zondag staat het vierde onderlinge duel op de agenda, opnieuw in Indianapolis. Het team dat vier keer wint, stoot door naar de halve finales in zijn Conference.