• home
 • video
 • pas verschenen

  Alaphilippe: "Ik de nieuwe Valverde? Ik ben Julian Alaphilippe"

  Julian Alaphilippe.

  0 / 0
  Na zijn knappe zege in de Waalse Pijl wil Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) zondag ook scoren in Luik-Bastenaken-Luik. "De ploeg is er klaar voor om er weer een mooie koers van te maken", blikt de Fransman vooruit.

  Alaphilippe: "Kon niet geloven dat ik Waalse Pijl gewonnen had"

  Julian Alaphilippe was woensdag de koning te rijk op de Muur van Hoei. Kan hij zondag dat kunststukje overdoen in Luik-Bastenaken-Luik?

  "Ik voel me in elk geval heel goed", zegt de 25-jarige Alaphilippe. "Vooral na die mooie zege in de Waalse Pijl. Dat was echt de perfecte dag. Er waren veel emoties na afloop, ik kon nauwelijks geloven dat ik gewonnen had."

  "Ik ben heel gemotiveerd voor Luik-Bastenaken-Luik. En ook mijn ploeg Quick-Step Floors is er klaar voor om er zondag weer een mooie koers van te maken."

  "Veel respect voor Alejandro Valverde"

  Alaphilippe heeft veel poeder in zijn benen bergop en rijdt ook offensief. Is hij de nieuwe Alejandro Valverde? 

  "Neen, ik ben Julian Alaphilippe", zegt de Fransman, die 12 jaar jonger is dan Valverde. "Ik heb respect voor Alejandro Valverde. Het hele seizoen lang strijdt hij met de allerbesten mee voor de zege."

  "Ik wist de laatste jaren dat ik dichter en dichter bij Valverde kwam. Dat ik uitgerekend hem geklopt heb op de Muur van Hoei, maakte de zege extra mooi."