• home
 • video
 • pas verschenen

  Wauters: "Deelname aan de Spelen is enige wat ontbreekt op palmares"

  "De Olympische Spelen blijven in mijn achterhoofd zitten."

  Ann Wauters maakt zich met haar Turkse club Yakin Dogü op voor haar 12e deelname aan de Final Four van de Euroleague basketbal. Maar door een knieblessure zal ze allicht niet in actie komen. "Alleen in extreme omstandigheden zal ik op het terrein komen." Toch wil ze ook nu nog niet stoppen. "Ik wil alles proberen om op de Olympische Spelen te raken."

  "Ik hoop dat ik nog even voort kan met mijn knie"

  Emma Meesseman en Ann Wauters, de twee "leading ladies" van het Belgische basketbal, zijn dit weekend in Hongarije voor de Final Four van de Euroleague. Meesseman zal bij Jekaterinaburg zeker op het parket staan, maar Wauters zal hoogstwaarschijnlijk moeten toekijken vanop de bank.

  "Ik wou dat ik kon zeggen dat ik volledig fit ben, maar dat is helaas niet zo", vertelde ze. "Eind december werd mijn knie geopereerd en zodra ik wat intensiever train, blijft die knie reageren en zwellen. Dinsdag ga ik in België nog eens op controle."

  "Ik denk niet dat ik slecht nieuws zal krijgen. Mijn knie heeft natuurlijk al 20 jaar topsport meegemaakt, dus in goeie staat zal ze niet zijn, maar ik hoop wel dat ik er nog een tijdje mee voort kan."

  "Ik ben wel meegereisd met de ploeg. In extreme omstandigheden zal ik misschien op het veld komen, maar waarschijnlijk wordt het toekijken. Dat is best moeilijk. Mentaal is het dit seizoen al een rollercoaster geweest."

  "Olympische Spelen blijven in mijn achterhoofd zitten"

  Ook nu ze op haar 37e voor het eerst met een blessure sukkelt tijdens het basketbalseizoen, denkt Wauters niet aan stoppen. "We hebben met de Belgian Cats nog enkele uitdagingen op onze weg, eerst en vooral het WK in september. Ik wil heel graag deelnemen en dan kijken of er nog een vervolg komt. Dat zal vooral afhangen van hoe mijn lichaam reageert."

  "De Olympische Spelen blijven in mijn achterhoofd zitten. Dat blijft een droom. Als je kijkt naar wat ik allemaal al heb meegemaakt, dan is dat het enige wat echt ontbreekt. Ik geloof dat we met deze ploeg een kans hebben om het te halen. We moeten er nu voor gaan, want later zal het voor mij zeker niet meer lukken."

  "Na onze bronzen EK-medaille vorige zomer, voel je dat het Belgische basketbal leeft. Er is euforie en daar willen we nu graag nog een vervolg aan breien. Iedereen heeft ons potentieel gezien. Ik zal er alles aan doen in de hoop dat mijn olympische droom uitkomt."