• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgen op ereplaatsen: "Sagan ging op juiste moment"

  Greg Van Avermaet: "Het was niet aan mij om te reageren."

  0 / 0

  Greg Van Avermaet: "Het was niet aan mij om te reageren."

  De Belgen konden net als vorige week in de Ronde van Vlaanderen niet hun stempel op de koers zetten. Van Avermaet, Stuyven en Vanmarcke haalden net het podium niet. "Sagan ging op het juiste moment en was de sterkste", zeiden ze in koor. En Naesen had weer pech.

  Van Avermaet: "Het was niet aan mij om te reageren"

  "Het was een harde koers", reageerde een getekende Greg Van Avermaet. "Ik heb alles gegeven en heb geprobeerd om een uitslag te rijden. Na Carrefour de l'Arbre kwamen we wat dichter en ik hoopte nog voor de eerste plaats te kunnen rijden, maar het was blijkbaar niet voldoende om mee te doen voor de zege."

  Peter Sagan reed wel heel makkelijk weg uit het peloton. "Er zat nog veel volk en ik had de koers al twee keer proberen te openen. Hij ging op het juiste moment. Dan was het niet aan mij om te reageren. Andere ploegen waren toen nog beter vertegenwoordigd."

  "Peter heeft het ook goed gedaan. Van zo ver voorop blijven, dat is niet vanzelfsprekend. Ik had graag op het podium gestaan, maar er telt maar één plaats. Over een paar jaar zijn ze al vergeten wie derde en vierde werd."

  Stuyven: "Raar manoeuvre van Greg voor derde plaats"

  Jasper Stuyven eindigde net als in Milaan-Sanremo, E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen én de Ronde van Vlaanderen in de top 10. "Ik had niet zo'n super gevoel vandaag", zuchtte hij.

  De Trek-renner trok met Wout van Aert in de tegenaanval op Peter Sagan, maar werd bijgehaald door een elitegroepje met onder meer Van Avermaet, Vanmarcke en Terpstra.

  "Er werd wel rondgedraaid, maar er werd ook gekeken en we verloren meteen 20 seconden. We hadden daar onmiddellijk moeten doorrijden."

  In de strijd voor de ereplaatsen ging Niki Terpstra met de derde plaats lopen. "Niki was wel de sterkste. Op het einde begon hij 10 meter achter ons te rijden. Ik wou zelf eerst aanvallen, maar blijkbaar moest Greg het gat dichten en dan weet je dat Terpstra daarna gaat. Toen reageerde Greg niet. Ik vond dat een raar manoeuvre van Greg."

  Vanmarcke: "Met allemaal Terpstra's rijden we wel naar Sagan"

  Sep Vanmarcke had nog weinig in de tank op de piste en moest tevreden zijn met de zesde plaats. "Er werd iets te lang gekeken toen Sagan ging. Ik wou wachten op Quick-Step Floors, maar Sagan was blijkbaar heel sterk vandaag, dus hij wint verdiend."

  "Quick-Step was niet zo superieur als de voorbije weken. Terpstra was wel supersterk, dus ik wist dat ik hem moest volgen. Toen we met da groepje konden achtervolgen, draaide het wel goed rond."

  "Zijn het allemaal Terpstra’s dan rijden we wel nog naar Sagan. Hij kon wel paar kilometer per uur sneller rijden dan wij. Als je niet beter kunt, dan kun je niet beter. Die zesde plaats is denk ik een eerlijke plaats."

  Naesen: "Ik heb een mooie pechreeks neergezet"

  Oliver Naesen had zelf weer pech en zag zijn ploegmaat Silvan Dillier naar de tweede plaats rijden. "Ik ben blij dat we een man op het podium hebben. Voor de ploeg is de dag goed. Silvan is geen gewone", lacht Naesen.

  "Ik heb een mooie pechreeks neergezet dit voorjaar. Op de eerste kasseistrook zat ik achter een val en moest ik meteen een gaatje dichtrijden. Dan heb ik nog twee keer lek gereden en dan is het goede gevoel snel weg."

  "Ik heb een beetje een dubbel gevoel. Het was heel mooi om als Belgisch kampioen het voorjaar te rijden. Ik heb enorm genoten van de aanmoedigingen van de toeschouwers, maar qua resultaten was het niet wat ik ervan verwacht had. De conditie was er wel, maar het heeft niet mogen zijn."