• home
 • video
 • pas verschenen

  Wadi Degla laat Lierse nog niet vallen: "Er wordt dit weekend gevoetbald"

  Er lijkt toch weer een klein beetje reden tot vieren bij Lierse.

  Wadi Degla, de holding die eigenaar is van Lierse, laat de geplaagde club uit 1B nog niet in de steek. Het zou nog voldoende geld in de club willen investeren zodat die een nieuwe licentie zou kunnen aanvragen. "Lierse blijft bestaan en er zal dit weekend gevoetbald worden", zegt CEO Jan Van Elst.

  Het waren bange dagen en uren voor Lierse-supporters. De club zit op een schuldenberg en zoekt een overnemer. Vandaag moest het bestuur van de club naar de licentiecommissie om er het dossier van de club te gaan bepleiten.

  De club had nieuwe elementen bij want Wadi Degla, de holding die nu nog eigenaar is van de club, heeft beloofd om de huidige schulden af te lossen zodat de club alsnog voldoet aan de voorwaarden voor een nieuwe licentie. Het zou gaan om zo'n 2 miljoen euro. "Die steun van Wadi Degla staat ook op papier", zei Van Elst. "Het laat ons niet vallen."

  De licentiecommissie beslist op 15 april. "Het was kort dag dus misschien waren sommige stukken niet op tijd. Maar ik heb er goeie hoop in. Als het nu niet lukt, geef ik ons wel een heel grote kans op slagen voor het BAS."

  "Ook de Pro League en de licentiecommissie zijn er niet bij gebaat om geen oplossing te vinden. Ik heb een goed gevoel. Lierse blijft bestaan en er zal dit weekend gevoetbald worden. Ik hoorde dat alle spelers zich ziek zouden melden, maar dat is helemaal niet waar."

  Op langere termijn wordt er wel degelijk nog naar een overnemer gezocht. Er lopen nog onderhandelingen met vier kandidaten.