• home
 • video
 • pas verschenen

  "Laatste keer geweend? Toen ik trui kreeg en geen auto met afstandsbediening"

  0 / 0
  Tom Boonen heeft zich in de twee episodes van Extra Time Koers 2018 ontpopt als een uitstekende analist en tegelijkertijd als een grappenmaker bij uitstek. In dit artikel ziet u enkele opmerkelijke passages van gisteren.

  "Traantje"

  Patrick Lefevere zei in Extra Time Koers onomwonden dat hij Tom Boonen mist. "Vooral voor de ambiance."

  Tom Boonen: "Het doet heel raar om er niet meer bij te zijn. Ik heb 15 jaar voor Quick-Step gereden. Dan wordt dat je familie. Als je dan ineens niet meer bij die familie bent, dan is dat niet heel gemakkelijk. Hmm hmm, traantje."

  "Maar we zien elkaar nog, hoor. Dit jaar zijn Patrick en ik elkaar al een keer of 5, 6 tegengekomen in de koers." Lefevere: "We zien elkaar nu meer dan vroeger." 

  "De laatste keer dat ik weende was bij mijn communie"

  Het Moment van de Week voor Tom Boonen waren de tranen van Elia Viviani na Gent-Wevelgem. "Die tranen tonen aan hoe hard sport kan zijn. Ik heb die sprint een paar keer herbekeken en je merkt dat hij nooit zag aankomen dat hij niet zou winnen. Dit is de grootste teleurstelling in zijn carrière."

  Ruben Van Gucht: "Tom, heb jij ooit geweend?" Boonen: "De laatste keer was bij mijn communie. Ik kreeg een wollen trui terwijl ik een auto met afstandsbediening gevraagd had."

  "Mentaal tikje voor Naesen"

  De linkerknie van Oliver Naesen maakte in Dwars door Vlaanderen kennis met een tandwiel. De Belgische kampioen is niet zwaar gehavend, maar zal toch 3 tot 5 dagen last hebben.

  Boonen: "Dit is een mentaal tikje, enkele dagen voor de Ronde. Zeker weten. Dit is allesbehalve een vlekkeloze voorbereiding op Vlaanderen."

  Lefevere: "Hmm, dit kan ook een manier zijn om zichzelf een beetje te verstoppen. Franco Ballerini's schouder was eens uit de kom geschoten en een paar dagen later won hij Parijs-Roubaix..."

  "The Wolfpack leeft echt bij die mannen"

  De renners van Quick-Step Floors worden ook wel eens "The Wolfpack" genoemd. Tenminste, zo noemen ze zichzelf.

  "Dat is begonnen als een grapje van Brian Holm die dat woord in onze interne communicatie gebruikte. We nemen niemand gevangen, we gaan ervoor, we winnen samen en laten niemand van de ploeg achter: dat is de betekenis ervan", zei Patrick Lefevere.

  "Kennen jullie de oorsprong van dat woord?", vroeg Ruben Van Gucht. "Het komt uit een documentaire uit 2015. 6 broers worden overbeschermd door hun ouders en mogen geen contact hebben met de buitenwereld. Zij vormen The Wolfpack."

  Boonen: "Aha. Ik dacht dat dat The Wolfpack uit de film The Hangover kwam? In mijn tijd is The Wolfpack stilaan op gang gekomen. Dat leeft echt bij die mannen, hoor."

  "Terpstra is een van de beste ploegmaats die ik had"

  Niki Terpstra is een geval apart. De Nederlander van Quick-Step debiteert liedjesteksten na een overwinning. Hier en daar wordt gesuggereerd dat hij het niet altijd even nauw neemt met de consignes van de ploegleiding.

  Patrick Lefevere spreekt dat vierkant tegen: "Waar halen jullie het? Vanochtend stelde een journalist al dezelfde vraag. Yves Lampaert wint Dwars door Vlaanderen dankzij Terpstra, hé..."

  Boonen: "Niki is een van de beste ploegmaats die ik ooit gehad heb."

  Is Terpstra zondag trouwens de kopman van Quick-Step in de Ronde? Lefevere: "Wij rijden niet met kopmannen. Nooit gedaan, behalve in het verleden eens met de man naast mij. De sterkte van onze ploeg is dat een 4-tal renners van de ploeg op hetzelfde niveau zitten."

  "Ik heb een sms gestuurd naar Armstrong"

  Tom Boonen reed als broekje samen in de ploeg met Lance Armstrong. Het nieuws dat de Amerikaan uiteindelijk toch niet naar Vlaanderen komt deze week, was gisteren "hot news".

  Boonen: "Mij maakt dat echt niks uit. Hij mag van mij zoveel naar de koers komen kijken als hij wil. Hij is ook maar een gewone mens, hé. Ik had het er wel moeilijk mee dat zijn komst gecommercialiseerd werd en geld moest opbrengen."

  Ruben Van Gucht: "Heeft er nog iemand contact met Armstrong?"

  Boonen: "Ik heb hem een berichtje gestuurd in november, maar hij heeft niks teruggestuurd. Ik denk dat ik een verkeerd nummer van hem heb."