• home
 • video
 • pas verschenen

  "Als we moeten wachten na een val doek ik mijn ploeg op. Echt waar"

  0 / 0
  Extra Time Koers raakte woensdagavond een rist interessante thema's aan. Patrick Lefevere, Tom Boonen, Karl Vannieuwkerke en Mathieu van der Poel discussieerden wat af. Dit artikel bundelt een aantal fragmenten die het bekijken meer dan waard zijn.

  De openingsvraagjes voor Patrick Lefevere:

  • Is jullie voorjaar met 20 overwinningen nu al geslaagd? Neen
  • Is een zware Dwars door Vlaanderen een goeie voorbereiding op de Ronde? Ja
  • Kan Mathieu van der Poel op de weg wat Wout van Aert nu presteert? Ja
  • Heb je liever Van der Poel dan Van Aert in je ploeg? Joker
  • Is Philippe Gilbert even goed als vorig jaar? Pas
  • Vind je het een goeie zaak dat Lance Armstrong niet naar de Ronde van Vlaanderen komt? Neen
  • Mis je Tom Boonen? Ja

  "Ik kijk met grote ogen naar Van Aert"

  Tom Boonen, Patrick Lefevere, Karl Vannieuwkerke en Mathieu van der Poel waren de tafelgasten van Ruben van Gucht. Van der Poel kreeg de vraag voorgeschoteld wat hij van de wegprestaties van collega-veldrijder Wout van Aert vindt.

  "Ik kijk met grote ogen naar wat Wout doet, al wist ik al wel dat hij dit kon. Ik heb al genoeg tegen hem gekoerst. Vorig jaar was hij op de weg ook al diegene die de koers in handen nam. Dus echt schrikken doe ik niet."

  "Nog geen spijt gehad van mountainbike"

  "Als ik Wout van Aert bezig zie, dan kriebelt het een beetje. In principe zou ik daar ook kunnen zitten, al moet ik dat nog bewijzen. Anderzijds: ik heb voor het mountainbiken gekozen en daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad."

  Karl Vannieuwkerke: "Jij bent wereldkampioen op de weg geweest, Mathieu!" Van der Poel relativerend: "Dat was bij de junioren..."

  "Ik ga niet in op cijfers van Van Aert"

  Er wordt gefluisterd dat Wout van Aert een miljoen euro per jaar verdient. 

  Lefevere: "Of ik interesse heb in Wout van Aert? Hij heeft nog een contract tot en met 2019. Of hij 1 miljoen waard is? Ik hoop het voor hem. Ik vind dat jullie graag de rekening van coureurs maken. Ik ga al mijn hele leven niet in op cijfers. Als je dat wel graag doet, doe dan een rondje in het peloton, maar niet bij mij."

  "Wanneer mag je dan nog demarreren?"

  Het Moment van de Week van Patrick Lefevere was de collectieve prestatie van Quick-Step Floors in de E3 Harelbeke. Lefevere: "Dat went nooit. Ik krijg daar nog altijd een goed gevoel bij."

  "Ik hoor jullie dan vragen of wij hadden moeten wachten na een valpartij net voor de bergzone. Wel, ik vind dat er nooit gewacht moet worden. Koersen is tussen de ene witte lijn en de andere witte lijn. Als ze pissen, mag je niet demarreren. Als er bevoorrading is, mag je niet demarreren. Als ze vallen, mag je niet demarreren. Tja, wanneer mag je nog wel demarreren?"

  "Kijk: wij wisten voor de koers waar er gevallen zou worden. We kennen dat gat. We hadden afgesproken: iedereen collectief op kop, gas geven en dan zit je meteen aan dat eerste bergje en is een eerste selectie doorgevoerd."

  Boonen: "Of ze hadden moeten wachten? Neen! Het is geen kleutertuin, he. Het is een profkoers. Er wordt een issue gemaakt waar er geen issue is."

  Lefevere: "Ik was blij dat de echte coureurs achteraf de commentatoren tegenspraken. Als er beslist wordt dat wij op zulke momenten moeten wachten, dan doek ik morgen mijn ploeg op. Dan heb ik er genoeg van. Echt waar."

  "Word al opgebeld door managers"

  Op 1 augustus pas mogen de eerste wielertransfers bekendgemaakt worden, maar de (geruchten)molen komt nu al gang. Lefevere: "Het is nog te vroeg om over de toekomst van mijn ploeg te spreken, al word ik wel al gebeld en gestalkt door de managers van de renners. In Gent-Wevelgem is het begonnen."

  "Ik denk dat ik mijn beste vorm ooit te pakken heb"

  Extra Time koers had gisteren in Dwars door Vlaanderen ook een speciaal oog voor Sep Vanmarcke, een van de grote favorieten om zondag de Ronde van Vlaanderen te winnen. Bekijk de reportage hieronder.

  Extra Time Koers op vrtnu.be

  U kunt de volledige uitzending van Extra Time ook bekijken door op deze link te klikken. Dan komt u terecht op de website van vrtnu.be.