• home
 • video
 • pas verschenen

  Losada over Argentinië: "Pandoering tegen Spanje is slecht voor vertrouwen"

  Losada zag zijn Argentinië zwaar onderuit gaan.

  Hernan Losada zag hoe zijn vaderland Argentinië een opdoffer van jewelste kreeg van Spanje in een oefenmatch. "Maar op het moment dat de ploeg moet opstaan, doet ze dat ook", maakt hij zich nog niet al te veel zorgen voor het WK over 3 maanden.

  Hernan Losada is aan zijn laatste weken als profvoetballer bezig bij Beerschot Wilrijk, maar maakt graag tijd om naar de wedstrijden van zijn vaderland Argentinië te kijken. Zo zag hij gisteren hoe Argentinië met 6-1 werd ingemaakt door Spanje. "Meteen dacht ik dat het geen goed idee was om tegen Spanje te spelen 3 maanden voor het WK", zegt hij.

  "In dit geval heeft onze coach Jorge Sampaoli gekozen om aan veel nieuwe spelers minuten te geven. Misschien is hij nog niet volledig zeker van de definitieve selectie en wou hij daarom andere jongens aan de slag zien. Uiteindelijk wordt het 6-1 en zijn de conclusies heel slecht."

  "Als je een pandoering krijgt, is dat slecht voor het vertrouwen. In de pers in Argentinië begint iedereen kritiek te krijgen, vooral de bondscoach. Deze ploeg heeft 3 finales verloren, iedereen verwacht een frisse wind. Vandaar de keuze van de coach om nieuwe jongens een kans te geven."

  "Messi heeft niet gespeeld, Agüero en Di Maria ook niet. Dat zijn 3 belangrijke spelers. Zeker in balbezit vindt Messi altijd een oplossing voor de ploeg. Voor hem is het ook een grote uitdaging om eindelijk een WK te winnen. De camera heeft hem gisteren een paar keer in beeld genomen en zijn reactie was niet goed."

  "Op het moment dat de ploeg moet opstaan, doet ze dat ook"

  "In de ploeg zit niet genoeg kwaliteit om prijzen te pakken en matchen tegen grote ploegen te winnen zonder Messi. Langs de andere kant vind ik het niet verkeerd dat de bondscoach heeft gekozen om tegen 2 grote tegenstanders te spelen (Italië en Spanje) en niet tegen zwakke tegenstanders waar je misschien minder conclusies uit kan trekken."

  Hoe kijkt Losada nu naar de WK-kansen van Argentinië? "In principe zou de groepsfase moeten lukken. De eerste match is tegen IJsland, dat zal wel bepalend zijn, je moet die eerste match winnen. Daarna volgt Kroatië, dat ook niet te onderschatten is. Hopelijk kunnen we met de kwalificatie op zak tegen Nigeria spelen."

  "Maar Argentinië is Argentinië en heeft een pak ervaring in de kern. Op het moment dat de ploeg moet opstaan, doet ze dat ook. Misschien niet met de beste resultaten qua prijzen, maar ze hebben wel 3 finales gespeeld op het WK en de Copa America, dat is ook niet evident."

  "Ik denk dat de relatie tussen de spelers en de bondscoach heel goed was tot nu toe. We zullen zien hoe de groep reageert na 6-1. Maar eerlijk gezegd was hij niet de eerste keuze bij de bond. De bond wou Simeoni, maar die vond het niet het juiste moment. Vandaar dat de bond naar een tweede keuze ging."

  "Finale tegen België? Waarom niet"

  "Ik probeer geen enkele match te missen", vertelt Losada. "Gisteren zat ik samen met vrienden uit Spanje. Dat was pijnlijk. Maar ik probeer de matchen te volgen. Ik zal zelfs aanwezig zijn op het WK, tijdens de eerste match. Dat blijft mijn land en voetbal is mijn passie. Hopelijk kan Argentinië ver raken."

  "Een finale tegen België? Waarom niet. De kans zit erin. Beide ploegen hebben heel goede spelers. België had nog nooit zoveel talent in de kern. Hopelijk kunnen beide landen zover mogelijk raken."