• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Boeckenberg stoot AKC/Luma van de korfbaltroon

  De spelers van Boeckenberg zijn door het dolle heen.

  Boeckenberg heeft zich voor de 11e keer tot Belgisch kampioen zaalkorfbal gekroond. Dat is 1 titel meer dan AKC/Luma. De titelverdediger verloor de finale met 21-23.

  Boeckenberg 11 - AKC/Luma 10

  In de finale tussen de twee Antwerpse clubs moest het ervaren team van Boeckenberg bijna de hele wedstrijd achtervolgen tegen de jonkies van AKC/Luma. Tot Nick Janssens de uitdager voorbij de titelverdediger loodste (19-18).

  Boeckenberg gaf de voorsprong niet meer uit handen en verzekerde zich van een 11e Belgische zaaltitel, de 9e in 12 jaar. AKC/Luma heeft er 10 op zijn palmares staan. Met 18 veldtitels en 12 Belgische bekers blijven de korfballers uit Deurne wel de meest succesvolle club van het land.

  "Op ervaring"

  "We hebben dit seizoen moeten knokken voor een plaats in de top 4", reageert Jesse De Bremaeker, de aanvoerder van Boeckenberg, bij Sporza. "We hebben het opnieuw klaargespeeld op ervaring."

  "Vorige week in de halve finales moesten we ook achtervolgen tegen Borgerhout. Dat heb ik mijn ploegmaats ingeprent tijdens de rust."

  De kern van Boeckenberg bestaat uit een grote vriendengroep. De Bremaeker: "Dat zie je bij de andere clubs niet. Volgende week gaan we met z'n allen skiën."