• home
 • video
 • pas verschenen

  Arne Nilis over gokverslaving: "Duiveltje zal altijd op schouder zitten"

  0 / 0
  Het VRT-magazine Pano toonde gisteren hoe het gokaanbod en het aantal problematische gokkers in ons land explodeert. Ex-voetballer Arne Nilis, zoon van Luc Nilis, getuigde in Terzake over zijn gokverslaving. "Mijn probleem werd erger en erger."

  "Ik voelde me nog ongelukkiger"

  Luc Nilis vertelde in 2014 in Karakters over de zwarte sneeuw die hij na zijn carrière gezien heeft. Zoon Arne Nilis (27) was eveneens een getalenteerde voetballer, maar maakte net als zijn vader kennis met de gokduivel.

  "Het begon onschuldig", getuigt Arne Nilis in Terzake. "Op 13-jarige leeftijd kwam ik voor het eerst in contact met gokken via sportweddenschappen in krantenkiosken."

  "Op mijn 17e trok ik naar Eindhoven. Ik woonde er alleen op een appartement en had er amper sociaal contact. Dat kon ik wel hebben in een casino, net als de kick en de adrenaline die ik overdag op het veld voelde."

  "Maar mijn probleem werd erger en erger. Ik voelde me nog ongelukkiger en mijn depressie werd erger. Tot mijn moeder op een bepaald moment zei dat ze zou kijken voor een opname."

  "Eén gokje is te veel en 1.000 zal nooit genoeg zijn"

  Met voorlichtingen in scholen wil Arne Nilis jongeren waarschuwen voor gokproblemen. "Ik ben gokverslaafde in herstel", zegt hij tegen de jongeren.

  "Veel mensen vragen me waarom ik mijn levensverhaal vertel. In eerste instantie voor mezelf: om mezelf eraan te herinneren hoe waanzinnig mijn verslaving was. En om te laten zien dat er bepaalde risico's verbonden zijn aan gokken. Niet alles is zo mooi als het lijkt."

  "Ik probeer er mee te leven, maar het duiveltje zal altijd op mijn schouder zitten en zal altijd om de hoek luren. Eén gokje is te veel en 1.000 zal nooit genoeg zijn."