• home
 • video
 • pas verschenen

  Nuytinck en Lung zijn Belgisch kampioen tafeltennis

  Cédric Nuytinck op het hoogste schavotje.

  Cédric Nuytinck heeft zijn nationale titel in het tafeltennis verlengd. Bij de vrouwen ging de oppergaai voor de eerste keer naar de 18-jarige Lisa Lung.

  Cédric Nuytinck ontgoochelt niet

  Het Belgische kampioenschap vond afgelopen weekend plaats in Louvain-la-Neuve. In de mannenfinale haalde Cédric Nuytinck (25) het met 4-0 tegen Yannick Vostes. In het dubbelspel pakte Nuytinck samen met Robin Devos zijn eerste titel.

  "Deze titel is een mooie bevestiging", zegt Nuytinck. "Ik was de te kloppen man en moest dus winnen. De halve finale tegen Martin Allegro was wel kantje boord. Ik heb me als een echte kampioen naar de zege moeten knokken."

  "In de finale ging het veel vlotter. Vostes was vermoeid na zijn halve finale, denk ik. Dit geeft alvast een boost. Het is aan mij om dit in de internationale toernooien door te trekken."

  Bij de dames triomfeert Lung

  Bij de vrouwen ging de titel voor de eerste keer naar de 18-jarige Lisa Lung. Margo Degraef moest met 4-2 het onderspit delven in de finale.

  Op de erelijst volgt Lung, die in de Franse competitie actief is, Eline Loyen op. "Eindelijk heb ik die Belgische titel te pakken", zegt Lung. "Twee keer heb ik in de finale verloren, dus mocht het eens gebeuren."

  "Ik was er niet gerust op, want de laatste twee keer had ik van Margo verloren. De meeste supporters waren er ook voor haar, maar ik heb me niet van de wijs laten brengen. Na enkele moeilijke sets ben ik toch kunnen doorstomen naar de titel."

  "Mijn toernooi is zeker niet vlekkeloos verlopen. Door een blessure heb ik twee dagen niet kunnen trainen en ik had de eerste wedstrijd wat aanpassingsproblemen. Maar goed, een titel komt er nooit zonder gevecht."