• home
 • video
 • pas verschenen

  Bardet soleert naar de overwinning in de Ardèche

  Voor Bardet is het de eerste zege van het seizoen.

  Romain Bardet heeft de Classic de l'Ardèche (1.1) gewonnen. De kopman van AG2R rondde een knappe solo af en hield uiteindelijk 47 seconden over aan de finishlijn. Maximilian Schachmann, de jonge Duitser van Quick-Step Floors werd 2e, Lilian Calmejane (Direct Energie) vervolledigde het podium.

  Op het heuvelachtige parcours in Zuid-Frankrijk kregen vijf renners, zonder echt grote namen, een voorsprong van 10 minuten van het peloton. Pas op twintig kilometer van het einde was alles te herdoen.

  Topfavoriet Romain Bardet schudde op de Coteaux de Cornas stevig aan de boom. Niemand kon volgen en de kopman van AG2R reed onbedreigd naar de zege, goed voor zijn eerste overwinning van het seizoen.

  Maximilian Schachmann, tweedejaarsprof van Quick-Step Floors, reed in de slotkilometer nog weg van de rest en werd tweede. Lilian Calmejane won de sprint voor de derde plaats. Eliot Lietaer was de eerste Belg op plaats 9.

  De uitslag:

  1. Romain Bardet (Fra) - 200km in 5u37'13"
  2. Maximilian Schachmann (Dui) - 47"
  3. Lilian Calmejane (Fra) - 56"
  4. Alexis Vuillermoz (Fra)
  5. David Gaudu (Fra)
  6. Jhonatan Narvaez (Ecu)
  7. Quentin Pacher (Fra)
  8. Pierre Latour (Fra)
  9. Eliot Lietaer - 1'09"
  10. Romain Sicard (Fra)