• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Mercedes stelt zijn verbeterde "diva" W09 voor

  De Mercedes W09 lijkt iets compacter dan zijn voorganger.

  Mercedes heeft zijn bolide, de W09 EQ Power+, voorgesteld waarmee het wil jagen op de vijfde dubbele wereldtitel op rij. "We hebben de positieve karakteristieken van onze diva proberen te bewaren."

  Valtteri Bottas kreeg in de voormiddag de eer om de gloednieuwe bolide van Mercedes een eerste keer rond het circuit van Silverstone te sturen. In de namiddag is het de beurt aan wereldkampioen Lewis Hamilton, maar tussendoor werd de W09 al officieel voorgesteld. 

  "Er is duizend jaar aan werkuren ingekropen", zei teambaas Toto Wolff. "Het is dan ook een speciaal moment om de bolide vandaag tot leven te wekken."

  De W09 is qua design een evolutie van de succesvolle versie van vorig jaar. Enkel de verplichte halo, een T-stuk dat de piloot moet beschermen voor rondvliegende brokstukken, is een in het oog springende verandering.

  "We hebben de positieve karakteristieken van onze diva proberen te bewaren", aldus Wolff. "We houden allemaal van diva's, maar ze zijn soms moeilijk te begrijpen. Daar hebben we het hardst aan gewerkt, zonder aan snelheid in te boeten."

  Hamilton: "We mogen met een kunstwerk rijden"

  Wereldkampioen Lewis Hamilton hoopt zijn titel te kunnen verdedigen in 2018. "We hebben hard gewerkt, want F1 ligt nooit stil", zei de Brit. "Als we niet racen, zijn we aan het sleutelen aan de wagen."

  "Het is nu de eerste keer dat ik de W09 geassembleerd zie en het is een kunstwerk. Het is een privilege om ermee te mogen racen. Nu gaan we proberen om nog beter te presteren dan vorig jaar."

  Volgende week maandag staan de wintertests  in Barcelona op het programma en kunnen de eerste waardeverhoudingen worden geschat.

  De Mercedes W09 werd met veel show voorgesteld: