• home
 • video
 • pas verschenen

  Decroix wint Belgisch onderonsje met Vanreusel: "Niet gelopen zoals gewild"

  Marjolein Decroix baalde na de 1e run, maar skiede een betere 2e.

  0 / 0

  Marjolein Decroix baalde na de 1e run, maar skiede een betere 2e.

  Het olympische avontuur van Marjolein Decroix is begonnen en geëindigd met een 38e plaats op de slalom. Kim Vanreusel eindigde 41e. De 2 skiesters waren niet tevreden, ook niet over de vragen van de pers.

  Decroix werd pas op het nippertje opgevist om aan de slalom te mogen deelnemen. Na de eerste run was ze 45e, in de 2e run deed ze een seconde beter en rukte ze met de 36e tijd op naar 38. Vanreusel kwam met een 44e en 41e plek op 40 uit.

  Na de eerste run was Vanreusel te ontgoocheld om te reageren, Decroix deed dat wel: "Ik was rustig bij de start en zag het volledig zitten. Maar bij het eerste paaltje maak ik een fout. In plaats van alles los te laten bleef ik klungelen tot beneden. Ik heb nooit echt een goed gevoel gehad. Het is balen. Als je als toerist naar beneden komt, is er weinig plezier aan."

  Vanreusel: "Op training keert gevoel terug, in wedstrijden nog niet"

  In de 2e run deed Decroix het beter, Vanreusel behield haar tijd. De twee verschenen nadien samen voor de Sporza-camera. De teleurstelling droop eraf. Decroix opende: "Er zaten nog altijd 2 foutjes in, eentje halfweg, eentje beneden. Ik kon nog beter, maar het was al beter dan de 1e run."

  Vanreusel was na de 1e run te ontgoocheld. "Ik weet dat als ik dan begin te praten... Ik ben heel erg teleurgesteld." Gisteren in de reuzenslalom had ze weer een beter gevoel. Dat was ze sinds begin december kwijt. "Bij de opwarming voor de slalom ging het wel goed, maar in de wedstrijd niet. Ik denk dat ik op dit moment veel wedstrijden nodig heb, zodat mijn goeie gevoel terugkomt."

  "Op training keert het al terug, in wedstrijden nog niet. Maar elke dag is een nieuwe dag. Morgen ga ik alles geven in de Super-G. Op een moment zal het wel weer goed komen. Ik moet het zo aanpakken. Als ik nu ga beginnen te denken "Oh neen, ik heb een slechte dag", zal ik morgen zeker geen goed resultaat hebben."

   

  "Het minst leuke hier is de pers"

  Vanreusel skiet hier alle disciplines, Decroix maar eentje. Hoe kijkt ze terug op haar Spelen? "Ik heb er alles aan gedaan. Het is niet gelopen zoals  ik het gewild had. Maar dat is nu eenmaal skiën. Elke dag is een nieuwe dag. Er komen nog wedstrijden, het seizoen is nog niet gedaan."

  Hoe beleefde ze haar olympische avontuur? "Het minst leuke is de pers. De vragen kunnen soms een beetje vervelend zijn." Vanreusel beaamt: "Het hoort erbij, maar net na de wedstrijd is dat soms moeilijk. Dat is voor iedereen zo, maar wij hebben die ervaring nog niet."