• home
 • video
 • pas verschenen

  Opvallend: 2 zussen komen in PyeongChang niet uit voor hetzelfde land

  Hannah verdedigt de kleuren van de VS, Marissa die van Korea.

  Het verenigde Korea heeft in het ijshockey voor het eerst gescoord in PyeongChang. Het verloor tegen Japan met 4-1. De Koreaanse assist kwam van Park Yoon-jung (beter bekend als Marissa Brandt). Haar zus Hannah Brandt strijdt met de Verenigde Staten voor de olympische titel.

  Adoptiezus verdedigt kleuren van geboorteland

  Samen met je zus naar de Winterspelen mogen, maar niet voor hetzelfde land uitkomen. Het is het geval voor de Amerikaanse zusjes Marissa en Hannah Brandt in het ijshockey.

  Marissa verdedigt in PyeongChang de kleuren van het gemengde Korea (Zuid- en Noord-Korea), terwijl Hannah op medaillejacht gaat met de Verenigde Staten.

  Bizar op het eerste gezicht. Maar Marissa werd geboren in Zuid-Korea, een Amerikaans koppel adopteerde haar toen ze 4 maanden oud was.

  Marissa (geboren als Park Yoon-jung) gaf het kunstschaatsen op om samen met zus Hannah ijshockey te spelen. Voor de Winterspelen kreeg enkel Hannah een olympisch ticket van de VS. Marissa zou dus niet afreizen naar PyeongChang... totdat ze een telefoontje kreeg van de Koreaanse selectie.

  Bekijk een korte reportage van de zussen