• home
 • video
 • pas verschenen

  Geen twee zonder drie: ook slalom bij de vrouwen uitgesteld

  Topfavoriete Shiffrin moet een tweede keer binnen blijven.

  Er zijn nog zekerheden op deze Winterspelen: de slalom bij de vrouwen gaat vandaag niet door. De wind is weer spelbreker. Kim Vanreusel en Marjolein Decroix krijgen vrijdag een herkansing. Eerder werden ook al de afdaling bij de mannen (zondag) en de reuzenslalom bij de vrouwen (maandag) uitgesteld.

  De vrouwen kwamen maandag al van een kale reis terug nadat de reuzenslalom geschrapt was. Vandaag kon het skitoernooi van vedette Mikaela Shiffrin dan eindelijk beginnen, maar de wind gooide weer roet in het eten. De organisatie schoof tot drie keer met het aanvangsuur, maar besliste uiteindelijk om de slalom vrijdag op het programma te zetten.

  Ook Kim Vanreusel ziet haar debuut op de Spelen dus voor de tweede keer in het water vallen. Het programma van onze landgenote, die op deze Spelen deelneemt aan vijf nummers, dreigt nu wel heel erg volgepropt te worden.

  Naast Kim Vanreusel moet ook Marjolein Decroix wat langer wachten op haar olympische competitie. De slalom is de enige discipline waarop Decroix in Zuid-Korea in actie komt.