• home
 • video
 • pas verschenen

  Biatlete Dahlmeier snelt naar haar 2e gouden medaille

  Voor Dahlmeier is het haar 2e olympische titel in PyeongChang.

  Duitsland heeft zijn koppositie in de medaillestand nog wat verstevigd. Laura Dahlmeier mocht na de sprint ook een feestje bouwen in de achtervolging.

  Na haar triomf in de sprint begon biatlete Laura Dahlmeier aan de 10 kilometer achtervolging met een bonus van ruim 24 seconden op haar naaste belager Marte Olsbu (Noo).

  Maar de Noorse maakte 4 fouten aan de schietstand, waardoor de Slovaakse Kuzmina en de Française Bescond zich tot de grootste concurrenten ontpopten. Maar veel weerstand konden ze niet bieden.

  Dahlmeier bewaarde haar koel en ging slechts 1 keer de mist in tijdens haar 4 schietsessies. Ze mocht voor de 2e keer in 3 dagen haar armen in de lucht gooien, de 2e olympische titel uit haar carrière.

  De Slovaakse Kuzmina (13e in de sprint) vloog 11 biatletes voorbij, wat goed was voor zilver. Bescond snelde van de 19e plaats naar brons.

  Uitslag achtervolging
  1.Laura Dahlmeier (Dui)10 km in 30'35"
  2.Anastasiya Kuzmina (Svk)op 29"4
  3.Anais Bescond (Fra)29"6
  4.Marte Olsbu (Noo)1'07"3
  5.Hanna Öberg (Zwe)1'08"9

  4e goud voor Duitsland

  Door de 2e olympische titel van Laura Dahlmeier zit Duitsland al aan 4 stuks in PyeongChang. Biatleet Arnd Pfeiffer won goud in de sprint, Andreas Wellinger was de beste op de normale schans.

  Nederland en de Verenigde Staten zijn de eerste achtervolgers op Duitsland, met elk 2 gouden medailles.