Ga naar de inhoud

11 februari: drukke Belgische dag met Smits, Swings en biatlon

 za 10 februari 2018 20:45
Zondag moeten vier Belgen aan de bak op de Winterspelen. U zet best uw wekker voor de finale van Seppe Smits, ontbijten doet u met Bart Swings en lunchen met Rösch en Claude. Uitkijken is het ook naar het koningsnummer in het alpineskiën en de finale van de moguls.

Seppe Smits, Bart Swings en twee Belgen in biatlon

Het wordt een drukke Belgische dag in PyeongChang zondag. Om 2u Belgische tijd doet Seppe Smits in de finale van de slopestyle een gooi naar eremetaal. De Belgische snowboarder moet 3 runs afwerken waarbij de beste score telt.

U plant uw ontbijt morgen best rond 8u, want dan kunt u meteen Bart Swings volgen op de 5.000 meter schaatsen. Vier jaar geleden in Sotsji viel Swings net naast het podium op die afstand.

Ook tijdens de lunch kunt u twee Belgische olympiërs op de voet volgen. Michael Rösch en Florent Claude komen vanaf 12.15u in actie op de 10 kilometer sprint in het biatlon. Wie weet kunnen zij de favorieten verrassen.

Belgen in actie op 11 februari
uurbelgsportdisciplineuitslag
2uSeppe Smitssnowboardslopestyle finale10e 
8uBart Swingsschaatsen5.000 meter6e
12.15uFlorent Claudebiatlon10 km sprint55e 
 Michael Röschbiatlon10 km sprint38e 

Afdaling, schaatsen en de spectaculaire moguls

Op de tweede dag staan er 7 titels op het spel in PyeongChang. Eén finale steekt er bovenuit: de afdaling bij de mannen in het alpineskiën. Om 3u proberen de Noorse beren Svindal en Jansrud wereldkampioen Beat Feuz de loef af te steken.

Op de schaatspiste krijgen we op de 5.000 meter wellicht het eerste duel tussen Sven Kramer en de Canadees Ted-Jan Bloemen. We zijn benieuwd waar Bart Swings eindigt tussen dat schaatsgeweld.

We eindigen de dag in PyeongChang met de finale van het spectaculaire moguls freestyle skiën bij de vrouwen. Staan de zusjes Dufour-Lapointe net als in Sotsji met zijn tweeën op het podium?

Finales op 11 februari
uursportnummerwinnaarlink
2usnowboardslopestyle (m)Red Gerard (VS)verslag
3ualpineskiënafdaling (m)(uitgesteld) 
7.15ulanglaufen2x15 km skiatlon (m) Krüger (Noo) verslag
8uschaatsen5.000 meter (m)Kramer (Ned) verslag
12.15ubiatlon10 km sprint (m)Peiffer (Dui)verslag
12.45urodelenenkel (m)Gleirscher (Oos)verslag
14.10ufreestyle skiënmoguls (v)Laffont (Fra)verslag

Alles wat je over de moguls moet weten in één filmpje