• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Belgian Cats loten gastland Spanje, Japan en Puerto Rico op WK

  De Belgian Cats zijn er voor het eerst bij op het WK.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  De Belgian Cats zijn er voor het eerst bij op het WK.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Vandaag is in Tenerife geloot voor het WK basketbal voor vrouwen. De Belgian Cats treffen Europees kampioen Spanje, Japan en Puerto Rico. U kunt de wedstrijden van de Belgische basketbalvrouwen op het WK eind september live bekijken op Sporza.

  De Belgian Cats kennen hun tegenstanders in de groepsfase van het WK, dat van 22 tot 30 september plaatsvindt in Tenerife. In groep C treffen de Belgische vrouwen Spanje, Japan en Puerto Rico.

  Spanje is natuurlijk een zware dobber. Het gastland hield op het afgelopen EK België uit de finale met een overtuigende 68-52-zege. Japan en Puerto Rico zijn meer van het niveau van België.

  Japan, nummer 13 op de wereldranglijst, overleefde in 2014 de groepsfase niet na 3 nederlagen. Puerto Rico is er net als de Belgian Cats voor het eerst bij op een WK. Op de wereldranglijst staat Puerto Rico wel boven België: plaats 22 tegenover plaats 28.

  De WK-groepen
   groep Agroep Bgroep Cgroep D
  1.Zuid-Korea Australië Japan Letland 
  2.Griekenland  TurkijePuerto Rico Verenigde Staten 
  3.Canada Argentinië BELGIE Senegal 
  4. FrankrijkNigeria Spanje  China

  "Loting kon gunstiger, maar we mogen zeker niet klagen"

  • Philip Mestdagh (bondscoach): "Er zit geen zwakkeling tussen deze 16 ploegen. De loting kon gunstiger, maar we mogen zeker niet klagen. Spanje is de topper in onze groep en is speelbaar. Als alle wetten gerespecteerd worden, dan winnen zij onze groep. Daarna is het aan ons om die tweede plaats te nemen en om van daaruit de ambitie te hebben voor de tweede ronde."
  • Julie Vanloo: "Dat we niet tegen de VS spelen? Dat zou een onmogelijke opgave zijn, maar wel een leuke ervaring. Als we denken aan de volgende ronde, dan is het beter dat we hen vermijden. We weten dat Spanje een geoliede machine is. Het wordt zeer moeilijk om hen te kloppen. Het kon slechter, het kon beter. Ik denk dat we tevreden kunnen zijn. We moeten voor de tweede plaats gaan en dan via Letland misschien naar de volgende ronde. Dat is toch de ambitie."
  • Emma Meesseman: "Ik heb al tegen iedereen van de VS gespeeld. Ik ken de speelsters, maar ik zou het leuk gevonden hebben voor mijn ploeggenotes dat zij die kans eens konden krijgen. We gaan naar het WK en spelen tegen Spanje. Dat is jammer, maar het is nu zo. De eerste plek zou sowieso moeilijk geweest zijn, de tweede plaats is het doel."

  De 16 landen op het WK: