• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Poel: "Druk? Ik ben al van bij de junioren favoriet voor elk WK"

  Mathieu van der Poel verkende vandaag al eens het parcours.

  Mathieu van der Poel won dit seizoen al 26 veldritten en het WK in Valkenberg moet "de kers op de taart" worden. "Op dit parcours zal de beste sowieso winnen."

  Van der Poel: "Het zou me verwonderen als iemand niet valt"

  Adrie van der Poel, ex-wereldkampioen en vader van, tekende een uitdagend parcours uit in Valkenberg. De Cauberg lag er bij de verkenning al glibberig bij en er wordt nog heel wat regen voorspeld dit weekend.

  "Het parcours ligt erbij zoals ik het verwacht had met deze ondergrond", zei Mathieu van der Poel na de verkenning. "Het is heel glad en zwaar. Het zou me verwonderen als er iemand hier niet valt."

  "Of ik een technisch voordeel heb? Door de diepe sporen wordt het iets minder technisch. Maar de beste zal sowieso winnen op dit parcours."

  Van der Poel: "Favorietenrol bezorgt me geen druk meer"

  In 2015 veroverde Van der Poel zijn eerste en voorlopig enige regenboogtrui. Vorig jaar liep hij tegen een ontgoocheling aan in Luxemburg na een reeks lekke banden.

  "Dat was een gemiste kans en ik ben er nu op gebrand om te winnen. Ik reed tot nu toe een perfect seizoen, dus het zou de kers op de taart zijn. Hopelijk krijgen we een mooie wedstrijd."

  "Druk? Al van bij de junioren sta ik elk WK aan de start als favoriet. Dat schuiven ze me elk jaar in mijn schoenen. Nu besef ik wel dat ik favoriet ben, maar dat bezorgt me geen druk meer. Ik ben ermee opgegroeid en leerde ermee om te gaan."