• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Aert blikt vol vertrouwen vooruit: "Ik geloof dat ik hem kan kloppen"

  Wout van Aert liet een ontspannen indruk na op de persconferentie.

  0 / 0

  Wout van Aert liet een ontspannen indruk na op de persconferentie.

  Titelverdediger Wout van Aert gaat zondag op zoek naar zijn 3e wereldtitel op rij. Daarvoor moet hij de Nederlandse topfavoriet Mathieu Van der Poel achter zich laten. "Ik zal niet verrast zijn als ik opnieuw wereldkampioen word", zegt Van Aert voor de start.

  "Ik heb hier hard voor gewerkt"

  "In tegenstelling tot vorig jaar heb ik deze keer een rustige voorbereiding gehad", stelt Van Aert vast. "Ik heb dit jaar geen blessures gehad in de aanloop naar het WK. Ik voel me rustiger en ben beter in conditie."

  "Ik denk dat veel mensen verwachten dat er weinig spanning zal zijn en Mathieu zal voortzetten wat hij heel het seizoen al doet."

  "Ik ben echter niet iemand die mij er zo maar zal bij neerleggen. Ik heb hier hard voor gewerkt en de ambitie is om hem te kloppen natuurlijk."

  "De beste conditie die ik dit seizoen had"

  "Ik zal in de beste conditie van het seizoen aan de start komen. De laatste weken heb ik geïnvesteerd in het WK, waardoor ik niet altijd op mijn best was in de andere wedstrijden. De vorm voel ik nu wel komen."

  "Het zware parcours ligt mij ook. Het geeft motivatie dat ik Mathieu dit jaar al een paar keer heb kunnen kloppen op dit soort omloop."

  "Ik heb niet voor niets de afgelopen 2 jaar deze trui gedragen. Je moet die altijd afdwingen en dat geeft me telkens extra vertrouwen in de aanloop naar een WK."

  "Zal niet verrast zijn als ik zondag win"

  "Het seizoen is van geen tel zondag, maar de overwinningen in de afgelopen 2 wereldkampioenschappen geven wel een bepaalde rust. Ik heb niet het gevoel dat ik zondag iets kan verliezen, want het zou geen schande zijn dat Mathieu wint."

  "Ik ben natuurlijk wel ambitieus en zal niet verrast zijn als ik zondag win. Ik geloof dat ik hem kan kloppen", zegt een vastberaden Van Aert.

  Van Aert keek al na de race in Hoogerheide uit naar het WK:

  Veel valpartijen bij de verkenning: