• home
 • video
 • pas verschenen

  IOC-voorzitter Bach komt aan in Pyeongchang

  Over 10 dagen beginnen de Winterspelen in Zuid-Korea.

  Tien dagen voor het begin van de Winterspelen PyeongChang 2018 is Thomas Bach, voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité, in Zuid-Korea gearriveerd. Op 9 februari vindt in Pyeongchang de openingsceremonie plaats.

  De 64-jarige Bach zette voet aan grond op de luchthaven van Incheon bij Seoel. Van daaruit ging hij met Lee Hee Beom, de voorzitter van het organisatiecomité, met de hogesnelheidstrein richting Pyeongchang. Daar kreeg de Duitser bij aankomst zijn accreditatie voor de Spelen overhandigd.

  "Ik ben heel blij dat ik eindelijk in Korea ben. Ik kijk heel erg uit naar deze Olympische Winterspelen", vertelde de IOC-topman.

  De komende dagen zal Bach de competitiesites en de 2 olympische dorpen bezoeken. Hij zal ook meerdere sporters ontmoeten. Voor de openingsceremonie staat ook een vergadering van het Uitvoerend Comité van het IOC gepland.

  Aan de Winterspelen, die tot 25 februari duren, neemt een 3.000-tal atleten deel uit ruim 90 landen. De Belgische delegatie is 21 sporters sterk.

  Tweets van IOC: