• home
 • video
 • pas verschenen

  Geëmotioneerde Jungels: "Ik hoop dat niemand dit moet meemaken"

  De Quick-Step-stage kwam abrupt tot een einde.

  De aanrijding op stage met enkele Quick-Step-renners zindert nog na bij Bob Jungels. De Luxemburgse klimmer kwam er zelf zonder kleerscheuren vanaf, maar ploegmaats Laurens De Plus en Petr Vakoc zijn wel gehavend. "Het is zeer jammer dat het altijd tot zo'n situatie moet komen om wakker te worden."

  "Je loopt te schreeuwen en je weet niet wat je moet doen"

  Bob Jungels, Laurens De Plus en Petr Vakoc werden twee dagen geleden op stage in Zuid-Afrika aangereden door een vrachtwagen. Jungels liep geen averij op, maar ploegmaats De Plus en vooral Vakoc hadden minder geluk. De Tsjech brak verschillende wervels.

  In een videoboodschap kwam Jungels nog eens terug op het incident. "Het was de juiste beslissing om naar Zuid-Afrika te komen, want dit is een fantastisch land met vriendelijke mensen", opent de Luxemburger.

  "Maar het ene moment lach je met je vrienden en het volgende moment loop je te schreeuwen, weet je niet wat je moet doen en smeek je om hulp."

  "Je draagt iemand in je armen van wie je niet weet of hij ooit nog kan fietsen of stappen. Maar uiteindelijk valt alles, gezien de ernst van dit incident, nog vrij goed mee."

  "Ik zeg niet dat wielrenners alles volgens het boekje doen"

  "Het is zeer jammer dat het altijd tot zo'n situatie moet komen om wakker te worden", vervolgt Bob Jungels. "Er wordt veel gedaan voor de veiligheid van de renners. We zijn de meest kwetsbare weggebruikers. Iedereen moet daar aan denken."

  "Ik zeg niet dat wielrenners alles volgens het boekje doen. We zondigen ook en dat is ons recht niet. Maar mijn boodschap is: ik hoop dat niemand dit moet meemaken. Doe niets dat deze situatie kan veroorzaken."

  De visie van Bob Jungels over de aanrijding:

  Slachtoffer Vakoc reageert op Instagram

  "Met mijn honger zit het alvast goed", schreef Petr Vakoc op Instagram. "Ik ben enorm dankbaar voor de steun die ik krijg. Ik ben ook onder de indruk van alle berichtjes en steunbetuigingen die ik krijg."