• home
 • video
 • pas verschenen

  Najar wint, Benoot klimt mee met de besten in San Juan: "Niet verwacht"

  Tiesj Benoot kwam als 5e over de meet.

  0 / 0

  Tiesj Benoot kwam als 5e over de meet.

  Gonzalo Najar heeft de koninginnenrit in de Ronde van San Juan gewonnen. De Argentijnse kampioen ging er vandoor op zo'n 15 kilometer van het einde en hield stand op de slotklim. Hij is ook de nieuwe leider. Tiesj Benoot werd knap 5e en was daar heel tevreden mee.

  Vroeg in de etappe trok Tosh Van der Sande ten aanval. De Belg van Lotto-Soudal kreeg acht gezellen met zich mee in de ontsnapping. Het achttal reed zo'n zeven minuten weg van het peloton, maar op de slotklim richting Alto de Colorado (2.565m) was alles te herdoen.

  Gonzalo Najar (foto), van de lokale San Juan-ploeg, gooide op 15 kilometer van het einde de knuppel in het hoenderhoek. De Argentijnse kampioen sloeg in geen tijd een kloof van anderhalve minuut. Niemand kwam nog aansluiten en zo vlamde hij onbedreigd naar zijn tweede profzege. 

  Veteraan Oscar Sevilla mocht als tweede mee het podium op, gevolgd door Rodolfo Torres. Tiesj Benoot werd knap 5e. Leider Filippo Ganna kon niet volgen op de slotklim en verliest zijn witte leiderstrui aan Najar.

  Uitslag rit 5:

  1. Gonzalo Najar (Arg)- 170km in 4u16'26"
  2. Oscar Sevilla (Spa) - 1'58"
  3. Rodolfo Torres (Col) - 2'05"
  4. Ignacio Prado (Mex) - 2'15"
  5. Tiesj Benoot - 2'23"
  6. Eduardo Sépulveda (Arg)
  7. Filippo Ganna (Ita)
  8. Christian Munoz (Col) - 2'52"
  9. Dayer Quintana (Col) - 2'57"
  10. Darwin Atapuma (Col)

  Stand na rit 5:

  1. Gonzalo Najar (Arg) in 15u47'52"
  2. Oscar Sevilla (Spa) - 1'02"
  3. Filippo Ganna (Ita) - 1'22"
  4. Rodolfo Torres (Col) - 1'52"
  5. Rafal Majka (Pol) - 2'11"
  6. Tiesj Benoot - 2'12"
  7. Omar Mendoza (Col) - 2'22"
  8. Dayer Quintana (Col) - 3'09"
  9. Konstantin Siutsou (WRu) - 3'30"
  10. Rémi Cavagna (Fra) - 3'37"

  Benoot: "Niet verwacht dat ik zo goed zou zijn"

  Tiesj Benoot bolde als 5e over de finishlijn en was daar heel tevreden mee. "We waren één van de enige ploegen die deze rit hadden verkend. We wisten dat er na een afdaling 10 kilometer rechtdoor moest gereden worden. Met wat wind kon daar iets gedaan worden."

  "We hadden afgesproken met de mannen van Quick-Step, maar heel veel wind stond er niet. Toch scheurde het en we trokken met een man of 30 naar de slotklim."

  Op die slotklim ging Benoot mee met de besten. "Ik had niet verwacht dat ik zo goed zou zijn op die hoogte. Ik ben dit seizoen nog niet op hoogte geweest en tegen die Colombianen en Argentijnen die op hoogte wonen is het toch moeilijk."

  "Ik ben nog niet op mijn beste niveau en heb het bewust rustiger aangepakt dan vorig jaar. Blijkbaar heb ik toch niet zoveel training nodig om goed te zijn."