• home
 • video
 • pas verschenen

  Courtois looft Preud'homme: "Zou graag een keer door jou getraind worden"

  Het RTBF-programma verraste Preud'homme met een videoboodschap.

  Michel Preud'homme was gisteren de centrale figuur in het RTBF-programma "69 minutes sans chichis". Chelsea-doelman Thibaut Courtois had een speciale videoboodschap voor zijn voorganger bij de nationale ploeg in petto.

  Courtois (25) is al jaren vaste waarde in het doel bij de Belgen, Preud'homme (59) was dat vroeger en is ondertussen een gewaardeerde coach.

  Courtois: "Mijn vader kent je beter dan ik, want ik ben nog jong. Mijn vader is een Luikenaar en was een grote fan van de Rouches. Hij heeft je altijd zien spelen, je was zijn idool."

  "Je was een grote doelman. Ik bewonderde je reflexen, je winnaarsmentaliteit, je karakter en je drang om steeds te willen verbeteren."

  "Ik weet dat je op een Wereldbeker verkozen bent tot beste doelman (in 1994 in de VS, red). Dat is iets bijzonders. Ik hoop dat dit jaar ook te zijn in Rusland. Ik denk dat dat de droom is van elke doelman."

  Courtois: "Felicitaties voor je werk als doelman én coach"

  Tot daar de lof over Preud'hommes spelersverleden, nu naar het heden en de toekomst als coach. "Ik zou graag op een dag door jou getraind worden. Je bent een grote coach en ik hoop dat je binnenkort een nieuwe club zal hebben."

  "Overal waar jij langsgegaan bent, heb je goed werk geleverd. Ik wilde je dus feliciteren met alles wat je als doelman en trainer hebt gepresteerd. Warme groeten."

  Preud'homme was geraakt door de woorden van Courtois: "Thibaut is een grote moderne doelman. Het vak van doelman is geëvolueerd. Thibaut is groot qua lengte, maar ook qua spel."

  Waarop de ex-coach van Club Brugge, die genoemd wordt als opvolger van Roberto Martinez na de Wereldbeker, nog een steunbetuiging voor de nummer 1 van de Belgen en zijn collega-Duivels in huis had: "Doe ons dromen, geef alles wat je in je hebt en probeer de Wereldbeker te winnen, dan laten ze mij gerust", besloot hij lachend.

  Preud'homme grapt: "Als bondscoach moet ik EK winnen"

  Bondscoach Roberto Martinez heeft een contract dat na het WK 2018 afloopt. Dat lijkt ook het einde te zullen worden van de samenwerking met de Spanjaard, in de wandelgangen klinkt dat Preud'homme zijn kans moet krijgen.

  Die is na zijn periode bij Club Brugge bezig aan een sabbatjaar. Maar het veld roept weer. De presentatrice vroeg hem wat ze hem mocht wensen de komende maanden. Preud'homme: "Als ik herbegin in het voetbal, is dat de goeie keuze maken. Maar ook dat ik dezelfde momenten kan beleven met mijn naasten, familie en vrienden, als in de voorbije maanden."

  Waarna hij er zelf lachend over begon: "Als ik trainer van de nationale ploeg zou zijn, weet ik dat ik het EK moet winnen. Dus dat mag je me ook wensen."