Ga naar de inhoud

meest recent

Scheldeprijs 2018: ruim 100 km door Zeeland, met kans op waaiers

 wo 24 januari 2018 14:41
Het parcours van de Scheldeprijs.
In de nieuwe startplaats Terneuzen stelde Flanders Classics vandaag het vernieuwde parcours van de Scheldeprijs voor. "De wind kan voor een boeiend spektakel zorgen", zegt Wouter Vandenhaute, baas van Flanders Classics.

Ontdek het nieuwe parcours van de Scheldeprijs

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vandenhaute: "Scheldeprijs wordt nu echt een Scheldeprijs"

Mol was vorig seizoen de startplek van de Scheldeprijs om de afscheidnemende Tom Boonen te eren. Daarvoor startte de sprintklassieker traditioneel in Antwerpen.

Maar omdat Antwerpen 3 dagen voor de Scheldeprijs ook al de start van de Ronde van Vlaanderen verwelkomt, wordt Terneuzen het nieuwe startdecor van de Scheldeprijs.

"Door de verhuis naar Terneuzen is de Scheldeprijs nu echt een Scheldeprijs", zegt Wouter Vandenhaute, baas van Flanders Classics. "Nog nooit heb ik tijdens een persvoorstelling zo veel over de Schelde horen praten."

"Mogelijk met een klein groepje in Schoten sprinten"

Na de start in Terneuzen blijven de renners meer dan 100 kilometer op Nederlandse bodem (Middelburg, Goes, Yerseke...) rijden. Meer bepaald in Zeeland, waar de wind vaak te gast is.

"Die wind kan voor een boeiend geheel zorgen vanaf de eerste kilometers", zegt Vandenhaute. "Door mogelijke waaiervorming bestaat de kans dat een beperkt groepje een grote voorsprong neemt en zo naar Schoten afstevent. Een wedstrijdscenario kan je nu eenmaal niet voorspellen. Ik geloof alvast in dit nieuwe concept."

Op woensdag 4 april kennen we in Schoten de opvolger van Marcel Kittel, die 5 keer won in de voorbije 6 edities. Enkel Alexander Kristoff (2015) kon Kittels hegemonie doorbreken.

Deelnemende ploegen (22)
WORLDTOURKatjoesja (Rus)
 Quick-Step Floors
 Lotto-Soudal
 Dimension Data (ZAf)
 Bora-Hansgrohe (Dui)
 FDJ (Fra)
 Astana (Kaz)
 Team Sunweb (Dui)
 EF Education First (VS)
 Lotto-Jumbo (Ned)
 Team Sky (GBr)
PROCONTINENTAALSport Vlaanderen-Baloise
 Veranda's Willems-Crelan
 Wanty-Groupe Gobert
 WB Aqua Protect-Veranclassic
 Cofidis (Fra)
 Fortuneo (Fra)
 Roompot (Ned)
 Vital Concept (Fra)
 Aqua Blue (Ier)
 Israel Cycling Academy (Isr)
 + 1 wildcard

2017: Kittel klopt Viviani en Bouhanni in Schoten