• home
 • video
 • pas verschenen

  Nederlandse BMX'er Van Gorkom is buiten acuut levensgevaar

  Jelle van Gorkom staat voor een lange revalidatieperiode.

  De Nederlandse BMX'er Jelle van Gorkom (27) is aan de betere hand. Volgens de Nederlandse wielerbond is Van Gorkom buiten acuut levensgevaar. De zilveren medaille van Rio de Janeiro kwam op 9 januari op training zwaar ten val.

  De 27-jarige Jelle van Gorkom liep zware blessures op bij een val in Sportcentrum Papendal (Arnhem). Hij liep gebroken ribben, een breuk in het gezicht, een scheurtje in de schedel en beschadigingen aan de lever, milt en nieren op.

  De Nederlandse wielerbond laat vandaag weten dat de medaillewinnaar van de Spelen in Rio ontwaakt is uit zijn coma. De renner reageert op prikkels, maakt contact en geeft blijk van herkenning. De vooruitgang gaat langzaam en kost hem veel kracht. De artsen doen nog geen uitspraak over de neurologische gevolgen van het ongeval.