• home
 • video
 • pas verschenen

  Onvrede bij Dender-fans: sfeertribune is voor fans van rivaal Aalst

  Komen de Dender-fans naar de derby of niet?

  Bij de supporters van amateurclub Dender is er commotie omdat de club voor de derby tegen rivaal Eendracht Aalst de sfeertribune afstaat aan de bezoekende fans. "Dit is het lafste wat je kunt doen", vinden de Dender-supporters.

  De derby Dender-Eendracht Aalst vindt plaats op 28 januari, maar zorgt dus nu al voor beroering. Op de Facebook-pagina van "Sfeergroep Vak H2" wordt de beslissing om tribune H toe te wijzen aan de bezoekers op de korrel genomen.

  "We betreuren dat er geen enkel overleg geweest is met de supportersclubs. Dit is zowat het lafste wat men de afgelopen jaren in het voetbal gezien heeft als het aankomt op omgaan met je eigen fans", klinkt het in het bericht.

  De supporters zullen de derby aan zich laten voorbijgaan. "Spijtig genoeg moeten we de spelers en de staf hierdoor in de steek laten. Het zal een derby zijn zonder ons en zonder sfeeractie. We hopen dat velen ons voorbeeld zullen volgen. Wij zijn flagrant in de steek gelaten en op een achterbakse manier buitenspel gezet. We wensen Eendracht Aalst veel plezier met de extra thuiswedstrijd."

  Voorzitter: "Nog praten met fans"

  Voorzitter André Van Roy zit verveeld met de situatie. "Er is nog een gesprek gepland met de supportersclubs. We zullen zien wat er daar uit de bus komt. Het klopt wel dat we de supporters misschien vroeger hadden moeten inlichten. Het zou jammer zijn als ze de match boycotten", vertelt Van Roy aan Sporza.

  Volgens Van Roy is de veiligheid de voornaamste drijfveer achter de beslissing. "In het normale bezoekersvak kunnen maar dik 900 supporters en dat is te krap, want Eendracht Aalst komt met meer fans. Binnen het stadion zijn wij verantwoordelijk voor de veiligheid en die kan beter gegarandeerd worden in tribune H, want die is helemaal afgesloten."