• home
 • video
 • pas verschenen

  Lierse over incidenten: "Ik denk niet dat ons iets te verwijten valt"

  Vuurwerk gisteren in de tribunes.

  Het steekspel tussen Lierse en Beerschot Wilrijk gaat vandaag voort, verbaal weliswaar. De bezoekers stellen zich vragen over de organisatie gisteren, de thuisploeg countert. "We zijn bereid om iets te veranderen als het echt nodig blijkt te zijn. Maar het blijkt maar echt nodig voor één ploeg."

  "Ik denk niet dat we fouten hebben gemaakt"

  Heeft Lierse fouten gemaakt? "Ik denk het niet", zegt CEO Jan Van Elst aan Sporza. "We hadden voorzorgsmaatregelen genomen. Tijdens onze vorige ontmoeting waren er ook incidenten met vuurwerk. We waren voorbereid, maar het is heel moeilijk om zoiets te controleren. Je kunt die kleine dingen makkelijk binnensmokkelen. Ik denk niet dat ons iets te verwijten valt."

  Waren er te veel supporters van Beerschot Wilrijk? "De andere bezoekende ploegen zitten even dicht bij onze supporters als de bezoekers van gisteren. Bij hen hebben we geen incidenten gehad."

  "Er zijn altijd zaken die voor verbetering vatbaar zijn. Wij overwegen om in de toekomst minder supporters toe te laten van bepaalde ploegen. We staan open voor die gesprekken."

  "Een net is niet de ultieme oplossing voor het probleem"

  Beerschot Wilrijk-voorzitter Eric Roef was verbaasd dat er geen net aanwezig was om de twee supportersclans te scheiden. "Voor de match heb ik tijdens het bestuursdiner gezegd dat we overwegen om daar een net te hangen", zegt Jan Van Elst.

  "Maar dat lost ook niet alles op. Dat is niet de ultieme oplossing voor het probleem. Wij kunnen dat natuurlijk wel betalen, maar het is niet haalbaar om dat op korte termijn zomaar te realiseren."

  "We zijn bereid om iets te veranderen als het echt nodig blijkt te zijn. Maar dat blijkt maar voor één ploeg echt nodig te zijn. We moeten dat afwegen. Het is misschien goedkoper om minder supporters van Beerschot toe te laten dan een net te hangen."