• home
 • video
 • pas verschenen

  Gezien in DNA Nys: "Op dit moment zijn er 40 of 50 jongeren minstens even goed als Thibau"

  Zoon Thibau en vader Sven Nys.

  Thibau Nys droomt ervan om ooit in de voetsporen van papa Sven Nys te treden. "DNA Nys" volgt de avonturen van vader en zoon. In de eerste aflevering zagen we de hechte familieband, maar we hoorden vooral veel realisme. "Ik ben helemaal niet zeker dat mijn zoon het zal maken in de cross."

  Thibau wint en geeft bloemen aan Isabelle voor moederdag

  Thibau Nys wint zijn eerste wedstrijd van het seizoen op de weg en bewijst meteen dat hij een uitstekende zoon is. Zijn ruiker bloemen geeft hij aan mama Isabelle Nijs. "Ik had eigenlijk nog geen cadeau voor moederdag", geeft hij toe. "Ik ben blij dat ik deze bloemen kan geven."

  "Zo is Thibau. Altijd met een lach en altijd zichzelf", vertelt een trotse mama. "Hij zei: "Ik wist dat ik vandaag zou winnen, dus ik moest geen bloemen kopen"."

   

  Thibau heeft een ochtendhumeur maar Sven beurt hem op

  Sven Nys brengt zijn zoon naar school, maar die is nog niet goed wakker. Papa probeert zijn zoon aan het zingen te krijgen. "Op de grote plateau, in volle finale. Ken je dat liedje? Hoe gaat dat nu weer? Als je zingt, dan weet je het wel."

  "Stommerik", reageert Thibau al lachend.

  "Er zijn op dit moment 40 of 50 jongeren minstens even goed"

  Sven Nys weet uiteraard als geen ander wat er nodig is om het te maken als veldrijder. "Ik weet dat mijn zoon heel veel techniek heeft en de behendigheid om iets in de cross te gaan betekenen. Maar heeft hij ook het karakter? Heeft hij de motor, het geluk, de wil, ...? Dat is soms nog veel belangrijker."

  "Op dit moment zijn er 40 of 50 jongeren die het beter doen dan Thibau, of toch minstens even goed. Uiteindelijk gaan er daar misschien 1 of 2 van overleven. En ik ben absoluut niet zeker dat dat mijn zoon zal zijn."

  "Ik heb nog een lange weg te gaan, maar ik denk als ik karakter toon dat ik er wel kan geraken", denkt Thibau. "Ik ga er alles voor opgeven, maar als het niet lukt, zal ik me daar bij neerleggen."

  DNA Nys gemist? Bekijk de volledige eerste aflevering op vrtnu.be.