• home
 • video
 • pas verschenen

  "Terim wil Eboué helpen door hem job te geven bij U14 van Galatasaray"

  Eboué speelde tussen 2011 en 2015 voor Galatasaray.

  Er lijkt dan toch nog een kerstgeschenkje uit de boom te vallen voor Emmanuel Eboué. De voormalige voetballer zit volledig aan de grond, maar zijn ex-coach Fatih Terim wil de arme Ivoriaan uit het slop halen.

  Terim: "We doen alles om mijn vriend te helpen"

  Emmanuel Eboué was een van de vele Ivorianen die 15 jaar geleden het mooie weer maakten bij SK Beveren. De rechtsback versierde een transfer naar Arsenal en speelde daarna ook bij Galatasaray.

  Maar door een vechtscheiding met zijn Belgische vrouw zit de voormalige voetballer diep in de put. Van het geld dat Eboué als profvoetballer verdiende, heeft hij niet veel meer over. En zijn 3 kinderen zag hij ook al een half jaar niet meer. 

  Galatasaray-coach Fatih Terim (foto) wil Eboué uit het moeras trekken. "In de kleedkamer hoorden we verhalen over de situatie van Eboué", zegt Terim aan CNN Türk. "We zullen er alles aan doen om mijn vriend te helpen."

  Eboué: "Ik hou van Fatih Terim"

  Fatih Terim had Eboué bij Galatasaray enkele jaren onder zijn hoede. Bij de U14 van de Turkse topclub zou Eboué nu een aanbieding krijgen als assistent-coach.

  "Ik zou heel blij zijn als Fatih me die opdracht zou geven", reageert Eboué. "Fatih Terim is als een vader voor mij. Ik hou erg veel van hem. Ik doe alles voor Fatih, omdat ik hem zo graag zie."