• home
 • video
 • pas verschenen

  Franklin Six, petekind van VDB: "Train bijna elke dag op Plugstreets"

  Franklin Six (het neefje van Frank VDB) op de Plugstreets.

  De 20-jarige Franklin Six (WB-Aqua Protect-Veranclassic) staat te popelen om zijn profdebuut te maken. "Mijn droomwedstrijd is Gent-Wevelgem", zegt Franklin Six, het petekind van wijlen Frank Vandenbroucke. "Samen met Sagan en Van Avermaet als eerste de Plugstreets opdraaien, is een droom."

  Six: "Houd van wedstrijden voor flandriens"

  Volgend seizoen is het exact 20 jaar geleden dat Frank Vandenbroucke zijn eerste grote klassieker won, namelijk Gent-Wevelgem. Over 3 maanden staat er daar misschien een erfgenaam van VDB aan de start: Franklin Six.

  "Ik ben heel blij dat ik in 2018 tussen de profs mag rijden", zegt Franklin Six, die neoprof wordt bij WB-Aqua Protect-Veranclassic. "Binnen de ploeg word ik omringd door ervaren renners als Kenny Dehaes en Maxime Vantomme. Van hen kan ik nog veel leren."

  Het petekind van Frank Vandenbroucke is verlekkerd op de voorjaarskoersen. "Ik houd van wedstrijden voor flandriens. Maar ook de Waalse klassiekers spreken me aan."

  "Ik ben gek op de Plugstreets"

  "Mijn droomwedstrijd is Gent-Wevelgem", zegt Franklin Six. "Want die koers passeert door mijn buurt. Ik ben van Ploegsteert en houd van de Plugstreets (de semi-onverharde stroken in Gent-Wevelgem, red). Ik train er bijna iedere dag op, ik ben echt gek op die weggetjes."

  "Met Sagan en Van Avermaet als eerste de Plugstreets opdraaien, is een droom. Maar eerst moet ik nog veel leren. In 1.1-koersen mag ik wel al eens mikken op een plaats in de top 10. Dat zou al heel mooi zijn."

  Op het einde van vorig seizoen klaagde zijn toekomstige ploegmanager Christophe Brandt over het gedrag van Six. "Ik heb een vrij sterke persoonlijkheid", zegt Six. "Als er mij iets niet aanstaat, zeg ik dat meteen. Dat doe ik niet altijd op de juiste manier, dat besef ik."

  Franklin Six heeft dezelfde gelaatstrekken als zijn peter Frank Vandenbroucke en spreekt hetzelfde sappige taaltje. "Als ik al een beetje van Franks klasse zou hebben, dan ben ik al heel blij", zegt Six.

  "Al vind ik het niet altijd even leuk dat mensen me vergelijken met Frank Vandenbroucke. Ik heb niet zoveel talent als hij. Frank is altijd mijn idool geweest. Hij heeft veel jonge renners uit het huidige peloton geïnspireerd en daar ben ik er één van."

  "Ik heb zijn beste prestaties niet bewust meegemaakt, omdat ik nog te jong was. Maar ik herbekijk nog vaak video's en ook op Facebook verschijnen er geregeld beelden van zijn prestaties. Ik denk nog veel aan Frank, tijdens en naast de koers. Als ik bijvoorbeeld La Redoute oprijd."