• home
 • video
 • pas verschenen

  Bliksem slaat in op Australisch superjacht Wild Oats XI

  Wild Oats XI maakt zich op voor de verraderlijke tocht van Sydney naar Hobart.

  Achtvoudig winnaar Wild Oats XI heeft averij opgelopen in de aanloop naar de gerenommeerde zeilrace Sydney-Hobart. Tijdens de voorbereiding sloeg de bliksem in op de 45 meter hoge carbonmast. Heel wat elektronische instrumenten liepen schade op.

  Vaarklaar op tweede kerstdag?

  De crew van het Australische superjacht werkt nu met man en macht om de boot te herstellen. Concurrent Black Jack bood al hulp en instrumenten aan. Donderdag komt er extra materiaal uit de Verenigde Staten.

  Het team verwacht net op tijd klaar te zijn voor de start van de race op tweede kerstdag. Dan begint Wild Oats XI aan een van de verraderlijkste zeilraces ter wereld. 

  2016: Perpetual Loyal verpulvert record Wild Oats XI

  Vorig jaar moest Wild Oats XI de handdoek in de ring gooien met een defect kielsysteem. Concurrent Perpetual Loyal verpulverde toen de recordtijd van Wild Oats XI uit 2012. Het jacht bereikte Hobart na 1 dag, 13 uur, 31 minuten en 20 seconden.