• home
 • video
 • pas verschenen

  Barcelona weigert erehaag te vormen voor wereldkampioen Real Madrid

  Real Madrid won opnieuw het WK voor clubs.

  De kersverse wereldkampioen Real Madrid zal voor de aftrap van de Classico niet verwelkomd worden door een erehaag van de spelers van FC Barcelona. De Catalanen weigeren net als vorig jaar om mee te doen aan het ritueel.

  Enkele dagen geleden verlengde Real Madrid zijn titel op het WK voor clubs door in de finale Grêmio met het kleinste verschil te kloppen. Net als vorig jaar komt deze titel er enkele dagen voor de belangrijke wedstrijd tegen aartsrivaal FC Barcelona.

  De Catalaanse topclub weigerde vorig jaar om een erehaag te vormen voor Real Madrid, al zou Cristiano Ronaldo daar dit jaar graag verandering in zien komen. "Het zou mooi zijn en ik zou graag hebben dat Barcelona een erehaag voor ons vormt", noteerde het Spaanse Marca.

  Maar ook dit weekend zullen de spelers van Barcelona de nieuwe wereldkampioen niet verwelkomen met een erehaag. "We hebben duidelijk gemaakt dat we dat enkel doen als wij zelf ook meedoen in de competitie", vertelde Nou Camp-directeur Guillermo Amor in dezelfde krant.

  Real Madrid zal voor aanvang van de Classico de nieuwe trofee wel tonen aan zijn fans.