• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Nederlandse wielerploeg stuurt 3 renners naar huis

  Juan-José Lobato is de enige Spanjaard bij LottoNL-Jumbo.

  Team LottoNL-Jumbo heeft de Spanjaard Juan-José Lobato en de Nederlanders Antwan Tolhoek en Pascal Eenkhoorn om disciplinaire redenen weggestuurd van het trainingskamp in Spanje. Het drietal werd op de vingers getikt voor het bezit van slaapmedicatie.

  "Voor onbepaalde tijd uit de ploeg"

  LottoNL-Jumbo, het team van de Belgische renners Floris De Tier, Gijs Van Hoecke en Maarten Wynants, overwintert momenteel in Girona. Voor Juan-José Lobato, Antwan Tolhoek en Pascal Eenkhoorn is het oefenkamp vroegtijdig afgelopen.

  "Het drietal had buiten de ploeg om slaapmedicatie in bezit of in gebruik. Dat is een ernstige overtreding van de strenge regels die het team hanteert", klinkt het in een mededeling van de Nederlandse wielerploeg.

  "Het betrof niet-dopinggeduide middelen die noch door het team waren verstrekt, noch in het team worden gebruikt."

  "Het management van de ploeg heeft de 3 renners wegens hun ontoelaatbare gedrag voor onbepaalde tijd uit de ploeg gezet. Tijdens een bijeenkomst met alle aanwezige renners en personeel heeft het voltallige team krachtig afstand genomen van de gedragingen die indruisen tegen de kernwaarden van de ploeg."

  "Daar waren de drie renners bij aanwezig. Waar nodig worden zij begeleid om herhaling te voorkomen."