• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Muyters over Eurostadion: "Naar mijn gevoel komt het er niet voor Euro 2020"

  Over het Eurostadion is al heel wat inkt gevloeid.

  De nieuwe plannen van Ghelamco voor het Eurostadion hebben de inwoners van Grimbergen niet kunnen overtuigen. Ook bij buurgemeente Wemmel beginnen ze zich nu te roeren. Als de Vlaamse regering toch een vergunning uitreikt, tekent Wemmel zeker beroep aan. Minister van Sport Philippe Muyters ziet het stilaan ook somber in.

  Toen de eerste plannen van bouwheer Ghelamco op een njet stuitte bij de gemeente Grimbergen, paste het bedrijf zijn plannen aan om beter op de wensen van de inwoners in te spelen. Maar ook die 2e versie wordt nu van tafel geveegd.

  Sinds de nieuwe versie werden maar liefst 2.500 bezwaarschriften ingediend. Daarom adviseert de gemeente de Vlaamse regering om geen vergunning te geven voor het project. Let wel, dit advies is niet bindend. De overheid doet uiteindelijk wat het zelf wil.

  Maar als die vergunning er in januari toch komt, zullen ze ook in buurgemeente Wemmel wakkerschieten. "We zullen uitzoeken op welke manieren we dan beroep kunnen aantekenen", zegt burgemeester Walter Vansteenkiste.

  Wemmel vreest bijvoorbeeld wateroverlast, omdat de gemeente een stuk lager ligt dan parking C, waar het Eurostadion zou moeten verrijzen. "Hoe ze dat waterprobleem ook willen oplossen, het zal altijd invloed hebben op de waterhuishouding van Wemmel."

  Volgens burgemeester Vansteenkiste is het Eurostadion slechts een dekmantel voor een meer megalomaan project. "Wat ze nu willen bouwen is geen voetbalstadion. Dit is een enorm project, met winkels, kantoren,... waar je ook zal kunnen sjotten, om het op zijn Wemmels te zeggen."

  Minister Muyters: "Mijn gevoel zegt dat het er niet komt voor Euro 2020"

  De Afspraak had dinsdag Vlaams minister van Sport Philippe Muyters te gast. Hoewel de bal in het kamp ligt van zijn collega Joke Schauvliege sprak Muyters zich wel uit over de toekomst van het Eurostadion. "Mijn gevoel zegt dat het stadion er niet zal komen voor Euro 2020. Maar het is niet aan mij. Ik wil dat mijn collega haar werk kan doen en alle bezwaren kan meenemen in haar beslissing."