• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Celtics verslaan Warriors in topper en Harden maakt 48 punten voor Houston

  Kyrie Irving (11) is de betere van Stephen Curry (m).

  De Boston Celtics hebben hun status van nummer 1 in de NBA kracht bijgezet: de leider in het oosten versloeg titelhouder Golden State Warriors. Het werd 92-88. Golden State moest zo de koppositie in het westen aan Houston laten. Dat won - dankzij Harden - op bezoek bij Phoenix: 116-142.

  Boston zet scheve situatie recht

  De Celtics stonden op een gegeven moment 17 punten achter (27-44), maar konden alsnog een 14e succes op een rij boeken. Ze verloren enkel hun eerste twee duels van het seizoen.

  Jaylen Brown maakte 22 punten voor de gastheren, Kyrie Irving sukkelde (4 op 16 shotpogingen), maar had toch nog tot 16 punten, waaronder enkele cruciale korven in de slotminuten.

  Bij de bezoekers zat Stephen Curry in de greep van de defensie: hij kwam maar tot 9 punten (3 op 14 shotpogingen). Enkel Kevin Durant kon zich uit de slag trekken met 24 punten.

  De hoogtepunten van Celtics-Warriors:

  Harden loodst Houston naar top van westen

  Na de nederlaag moesten de Warriors (11 zeges-4 nederlagen) hun heerschappij in het westen afstaan aan Houston (12-4). Dat speelde een offensieve toppartij. Bij de rust stonden er al 90 punten op het bord: 65-90. Harden had toen al 33 punten en zou eindigden met 48 punten, waaronder een 18 op 18 vanaf de vrijworplijn.

  Chris Paul maakte zijn rentree na een blessure bij de winnaars. Hij speelde maar een 20-tal minuten, maar dat was genoeg voor 10 assists en 11 punten.

  De topprestatie van Harden: